Hlavní obsah

Bruce Willis uklízel a má průšvih

Právo, hof
IDAHO

Slavný americký herec Bruce Willis ztratil morální bezúhonnost. Jak oznámila BBC, tento hrdina, který sváděl v zájmu spravedlnosti tolik půtek s bídáky filmového plátna, byl odsouzen k peněžitému trestu ve výši zhruba půl miliónu korun.

Foto: plakát festivalu - AV ČR
Článek

Soud ho totiž shledal vinným, že na ostrůvku kolem svého domu v Big Wood River ve státě Idaho nechal vyčistit asi čtvrt hektaru pozemku, dal na něj navézt kvalitní půdu a zavedl tam umělé zavlažování.

Nebyla by to žádná tragédie, kdyby se nezjistilo, že pozemek leží v chráněné oblasti a vztahuje se na něj legislativa chránící systém okolních mokřadů. K dovršení všeho zlého Willis zavezl na pozemek štěrk, aby zlepšil přístup k domu.  

Neznalost zákona

"Jen si chtěl vyčistit svůj ostrůvek a prostě netušil, že se na něj vztahuje zákon o ochraně mokřadů," marně Willise obhajoval jeho advokát.

Když se herec loni dozvěděl, že porušuje zákony, úpravy zastavil. Také verdikt soudu přijal a zavázal se uvést ostrůvek do původního stavu. Deset let navíc musí strpět pravidelné úřední deputace, které budou kontrolovat dodržování jeho závazku.

Není to však první konflikt Bruce Willise se zákonem. Poprvé se ocitl v potížích v roce 1998, když protiprávně navezl balvany kolem potoka na svém pozemku. Tehdy však vyvázl pouze s důtkou.

Reklama

Související články

Bruce Willis požádal Brooke o ruku

Americký herec Bruce Willis se zřejmě velmi brzy znovu ožení se svou současnou přítelkyní Brooke Burnsovou, která proslula díky roli v seriálu Pobřežní hlídka....

Exmilenka Bruce Willise přilnula k jeho dcerám

Brooke Burnsová, bývalá přítelkyně Bruce Willise, znala jeho dcery sice jen krátce, našla si k nim však krásný vztah. Poté, co se s jejich otcem rozešla,...

Willise pronásledují myšlenky na smrt

Devětačtyřicetiletý hollywoodský herec Bruce Willis je údajně posedlý myšlenkami na smrt, proto je rozhodnut prožít naplno každý den svého života. Hrdina...

Výběr článků

Načítám