Hlavní obsah

Britský řidič kamionu vyhrál v loterii, po dlouhé dovolené se vrátil do práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský řidič kamionu Steve Schiltz vyhrál v roce 2019 milion liber (nyní 29,4 milionu Kč) v loterii Euromillions. S manželkou si koupili nové auto a odjeli na dovolenou na Maledivy. Po dvou letech se výherce opět vrátil za volant kamionu, kterým rozváží zboží pro obchod s potravinami, píše web The Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Schiltz, kterému je 56 let, se rozhodl vrátit k původní profesi, když na podzim 2021 dostal dopis od britské vlády. S pandemií covidu-19 byl v Británii akutní nedostatek řidičů nákladních vozů, a vláda proto požádala lidi s potřebným řidičským oprávněním, aby pomohli. Milionář Schiltz výzvu vyslyšel, před kolegy ale své jmění zatajil. Práce ho těší a byl rád, že může své zemi pomoci, řekl v rozhovoru.

„Stal se ze mě klíčový pracovník, a tak jsem dlouho neváhal. Byl jsem rád, že mohu pomoci. Je skvělé být zpět v práci. Navíc to znamená, že peníze z našeho bankovního účtu nemizí, ale naopak tam přibývají,“ řekl Schiltz.

Vraťte se za volant, píšou úřady milionu britských řidičů

Evropa

S prací nepřestala ani jeho manželka Lesley, která působí jako školitelka ve zdravotnictví a sociální péči na volné noze. Webu The Mirror řekla, že má svou práci příliš ráda na to, aby s ní přestala. Jen si snížila úvazek na čtyři dny v týdnu.

Část peněz manželé investovali do budoucnosti svých šesti dětí a čtyř vnoučat. Sice už jednou vyhráli, ale sází dál. Pokud by se na ně štěstí usmálo podruhé, výhru chtějí věnovat charitativním organizacím.

Reklama

Výběr článků

Načítám