Hlavní obsah

Britský pilot šňupal v Africe z ňader. Let zrušili a jeho vyhodili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysokou cenu zaplatil pilot společnosti British Airways za svou prostopášnost, které se dopustil v jihoafrickém Johannesburgu, kde odpočíval před zpátečním letem svého airbusu do Londýna. Noc před návratem strávil popíjením se dvěma ženami a jedné z nich pak z ňader šňupal kokain. Zaměstnavatel se o eskapádě dověděl a pilota okamžitě propustil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle deníku The Sun se pilot svěřil se svými prožitky jedné kolegyni letušce. „Byl jsem velmi zlobivý chlapec,“ napsal jí v chatu. Když jej kolegyně požádala, aby jí převyprávěl „úplně všechno“, chtěl se zřejmě pochlubit a neznal zábran.

„Byl to standardní program v Johannesburgu. Bar-grill restaurace-Tiger’s Milk (restaurace v Johannesburgu),“ pokračoval pilot v komunikaci s tím, že se přitom dal do hovoru se dvěma ženami, velšskou turistkou a Španělkou.

Skupinka, k níž se přidali ještě dva místní muži, pak kličkovala od baru k baru, kde se střídalo pivo s tvrdšími drinky. Konečnou stanicí byl hotelový pokoj, kde zábava pokračovala tancem „nahoře bez“.

„Pak jsme začali diskutovat o tom, z čí hrudi by bylo nejlepší něco nasát. Přiznám se, že jsem to neudělal bez postranních úmyslů. No a to je příběh o tom, jak jsem v Johannesburgu z ženských ňader šňupal koks,“ napsal dále pilot kolegyni s tím, že zbytek noci strávil s Walesankou, zatímco Španělka se bavila s jiným mužem.

Pilotova spolupracovnice si zřejmě uvědomila, co hrozí, protože důvěřivý kolega měl následující den jako druhý pilot řídit plně obsazený Airbus A 380 do Londýna. O všem proto informovala své šéfy, načež British Airways dvanáctihodinový let okamžitě zrušila.

„Mimořádně hloupé“

Společnosti vznikla škoda 100 tisíc liber (2,8 mil. Kč) a pilot se vrátil do Evropy už jen jako pasažér. Po přistání na londýnském letišti Heathrow se musel podrobit testu na drogy, který vyšel pozitivní. British Airways reagovala nekompromisně okamžitým vyhazovem.

„Jeho úkolem je dbát na bezpečnost pasažérů. Takové chování je ale přesným opakem toho, co se od pilotů British Airways očekává,“ řekl deníku The Sun nejmenovaný zástupce letecké společnosti.

Aerolinka je podle něj šokovaná. „Sám si uvázal smyčku kolem krku,“ dodal její zástupce s tím, že od pilota bylo navíc „mimořádně hloupé“ se svěřovat kolegyni.

Ztráta zaměstnání ale pro pilota-hazardéra nebude zřejmě jediným trestem. Další problémy čekají ženatého otce jednoho dítěte určitě i doma.

Seznámili jsme se až v letadle, přiznal Brit přistižený při sexu s blondýnkou na palubní toaletě

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám