Hlavní obsah

Britskému poslanci ženy na dveře věší kalhotky

Britský poslanec sir Christopher Chope minulý týden zablokoval zákon, podle něhož by byl v Británii trestný tzv. upskirting, tedy tajné focení ženského rozkroku pod sukní. Reakce naštvaných žen na sebe nenechala dlouho čekat. Na dveře jeho kanceláří mu ihned začaly věšet spodní prádlo, píše deník Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

S kalhotkovým útokem začala jistá Lorna Reesová, která se činem netajila a s jasným vzkazem umístila fotku spodního prádla rozvěšeného na dveřích Chopeovy kanceláře ve volebním obvodu na sociální sítě.

„Nikdo by neměl mít právo fotit moje kalhotky, pokud to sama nebudu chtít,” napsala.

Její protest však inspiroval další ženy a nyní Chope nachází kalhotky a podprsenky dokonce i na dveřích své kanceláře v budově britského parlamentu, kam mají přístup pouze poslanci a další pověřené osoby.

„Není to nic, co by si nezasloužil,” svěřil se Mirroru poslanec, který dveře Chopeovy kanceláře v parlamentu vyfotil a fotografii deníku pod podmínkou nezveřejnění svého jména poskytl.

Zákon neměl vládní podporu a byl předložen jako soukromý. Takové zákony mohou být podle pravidel britského parlamentu schvalovány v pátek po půl třetí jen v případě, že proti nim nikdo v sále nevznese námitku.

Chope proto společně s dalšími kolegy vyčkal do půl třetí a následně vznesl námitku proti dalšímu pokračování schůze. Zákon tak zablokoval nejméně do 6. července. Poslanec uvedl, že nechce chránit zvrhlíky, ale že je z principu proti předkládání zákonů jednotlivými poslanci.

Reklama

Výběr článků

Načítám