Hlavní obsah

Britská královna Alžběta přišla na jezdecké představení, sklidila bouřlivé ovace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská královna Alžběta II. se v neděli večer přišla podívat na jezdecké představení uspořádané v rámci oslav 70 let od jejího nástupu na trůn. Šestadevadesátiletá panovnice, která v posledních měsících trpí zdravotními obtížemi, po svém příchodu sklidila ovace vestoje, píše server stanice BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britská královna Alžběta II. přišla na oslavy svého platinového výročí Video: Property of ITV, Reuters

 
Článek

Na první z velkých akcí k oslavám jubilea přišla britská panovnice s šedým plédem přes ramena, při chůzi po červeném koberci si pomáhala hůlkou.

Na přehlídce s názvem Gallop Trough History vystoupilo více než 500 koní a na 1000 umělců. Oslava pod širým nebem se konala na pozemcích královského hradu Windsor.

Platinové jubileum britské královny
Letošní druhá polovina května a začátek června se ve Velké Británii i zemích Commonwealthu, kde je Alžběta II. oficiálně hlavou státu, ponese ve znamení oslav 70. výročí jejího panování.
Šestadevadesátiletá královna oficiálně usedla na trůn 6. února 1952, a je tak třetím nejdéle vládnoucím monarchou v historii.
Oslavy vyvrcholí ve čtvrtek 2. června, kdy proběhne tzv. Trooping the Color (oficiální oslavy narozenin britského panovníka), až do neděle pak budou v Buckinghamském paláci probíhat další slavnostní akce.

Jednotlivá čísla připomínala významné okamžiky britské historie a dějin Společenství (Commonwealth). Soubor bubeníků Obranných sil Trinidadu a Tobaga předvedl rytmickou verzi písně Dancing Queen od skupiny ABBA. Ománské královské jezdectvo si připravilo číslo, při kterém si koně na povel lehnou.

Alžběta II. se nečekaně objevila na veřejnosti

Evropa

Alžběta II. je velkou milovnicí koní. Nedělní vystoupení bylo součástí vícedenního programu. Královna se ho zúčastnila již v pátek, kdy se objevila na veřejnosti poprvé po dvou měsících. Na několika významných akcích, včetně čtení vládního programu v parlamentu, ji zastoupil její syn, korunní princ Charles.

Reklama

Výběr článků

Načítám