Hlavní obsah

Britku trápila záhadná nemoc. S diagnózou jí pomohla až cizí žena z Facebooku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacetiletou Britku Annie Marshallovou dlouho trápily zdravotní problémy. Po otravě jídlem před dvěma lety trpěla velkou bolestí pokaždé, když se najedla. Léky ani jiná medikace nezabíraly, žena se proto rozhodla o svou frustraci podělit na Facebooku. A dobře udělala. Naprosto cizí osoba ji totiž pomohla stanovit skutečnou diagnózu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Marshallová se ze žaludečních problémů nedostávala. Loni na jaře jí lékaři diagnostikovali takzvanou gastroparézu, což je porucha vyprazdňování žaludku.

Léčba však nezabírala a žena kvůli bolestem a nechuti k jídlu hodně zhubla, uvádí server Mirror.

Rozhodla se proto o svou zkušenost podělit na Facebooku, konkrétně ve skupině lidí, kteří trpí gastroparézou.

Jedna z uživatelek Marshallové navrhnula, aby si zkusila vyhledat syndrom MALS, při kterém není do žaludku, jater a dalších orgánů správně přiváděna krev.

„Nevěděla jsem, co dělat, cítila jsem se na dně. V podstatě jsem už všechno vzdala. Našla jsem si na Facebooku skupinu pro lidi s gastroparézou a napsala vše, co mě trápí. Přišla mi zpráva od jedné Američanky, která pracuje už 20 let jako zdravotní sestra,“ uvedla Marshallová.

„Řekla mi, že sama trpí syndromem MALS a pracovala i s pacienty, kteří ho měli. Bylo to docela štěstí,“ doplnila Marshallová, která začala o nemoci sbírat informace a zjistila, že symptomy se shodují s těmi, které sama prožívala.

Vyhledala proto specialistu v Londýně, který ji diagnózu skutečně potvrdil.

Ulevilo se jí

Marshallová nyní čeká na operaci u odborníka v americkém Connecticutu a doufá, že se jí konečně uleví.

„Trpěla jsem bolestmi pokaždé, když jsem se najedla. Došlo to do bodu, kdy mě i dvě sousta jídla dokázaly položit na zbytek dne do postele,“ řekla Britka, která by měla operaci podstoupit už během července.

Prozatím jí lékaři pomáhají injekcemi se steroidy.

„Už osm hodin po aplikaci jsem se mohla normálně najíst a neměla jsem žádné příznaky. Vůbec jsem to nechápala, ale byla to dobrá známka toho, že by mi s problémy mohla pomoci operace,“ uzavřela žena.

Vdovec smí mít dítě se zesnulou manželkou, rozhodl soud v Británii

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám