Hlavní obsah

Brit si v Praze koupil autobus a vozí jím ukrajinské uprchlíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestatřicetiletý Cliff Wilson z nemetropolitního anglického hrabství Dorset koupil na začátku března v Praze autobus, aby s ním mohl převážet lidi prchající z Ukrajiny do Polska. Od chvíle, kdy začal, už pomohl téměř dvěma stovkám uprchlíků, píše server Independent.

BEZ KOMENTÁŘE: Brit si v Praze koupil autobus, kterým vozí ukrajinské uprchlíky Video: AP

 
Článek

Wilson 56místný autobus žluté barvy zakoupil v hlavním městě České republiky za částku přesahující 600 tisíc korun, aby mohl lidem prchajícím z Ukrajiny zmítané ruskou invazí pomoci najít nové útočiště.

Od doby, kdy s humanitárními cestami začal, už z ukrajinského Umaně do 12 hodin vzdálené polské obce Medyka dopravil téměř 200 uprchlíků.

Ukončete válku, apeluje svojí emotivní klavírní skladbou zázračné dítě

Koktejl

„Sám jsem otec a chtěl jsem učinit cokoliv, co by efektivně těm trpícím lidem pomohlo. Spojil jsem se s několika organizacemi, které byly ochotny naplnit autobus potřebnými věcmi, a vydal se do Umaně,” svěřil se dobrovolník serveru Independent.

„Ti lidé, které převážím, museli říct sbohem svým rodinným příslušníkům s tím, že neví, kdy je znovu uvidí. V autobuse tak vždy panuje smutná nálada. Buď je tam úplné ticho, nebo je slyšet pláč,” dodává Wilson.

„Postupem času se u nich ale dostaví úleva, pak si se mnou třeba i povídají a projevují vděk. Snažím se, aby o ně bylo dobře postaráno. Třeba čokoláda jim vždy zpestří náladu. Samozřejmě mám ale i potřebnější věci jako kojenecké mléko, plenky a další,” uzavřel Brit, který doufá, že bude příkladem i pro další řidiče, kteří by uprchlíkům mohli pomoci.

Reklama

Výběr článků

Načítám