Hlavní obsah

Brit půl hodiny prchal před policií. Měl řidičák z Legolandu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divoká policejní honička se na konci února udála mezi Londýnem a hrabstvím Kent. Strážníci půl hodiny naháněli bezohledného řidiče, aby zjistili, že 21letý muž disponuje pouze řidičským průkazem z Legolandu a ve vozidle má množství marihuany. Do zásahu se navíc zapojila i helikoptéra.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž se řítil po silnici nadměrnou rychlostí a odmítl zastavit na vyzvání policie. Hlídka ho proto začala pronásledovat ve dvou autech, dostihla ho ve chvíli, kdy mu asi po 56 kilometrech došel benzín, píše Daily Mail.

Do dramatické honičky se navíc zapojil i vrtulník. „Celou dobu jsme drželi auto v našem zorném poli, zatímco se vysokou rychlostí řítilo k ostrovu Sheppey, a naváděli jsme strážníky do cíle,“ vysvětlil seržant Glen Walker, proč byla na akci nasazena helikoptéra.

Když policie po muži žádala, aby předložil nějaký doklad, podal jim řidičský průkaz z Legolandu. Ten děti v zábavním parku dostanou poté, co zhlédnou instruktážní video a projedou si okruh v malých autíčkách. Mladík ho obdržel, když mu byly dva roky, informuje server LadBible.

Překvapení policisté zároveň zjistili, že má mladík v autě zásoby marihuany. Kentská policie na Twitteru proto zavtipkovala, že důvodem bezohledného řízení nebyl dětský řidičský průkaz, ale právě množství drog.

Strážníci mladíka zatkli kvůli ohrožení bezpečnosti na silnici, nezastavení na pokyn hlídky, řízení bez dokladu, povinného ručení a za držení drog.

Žáka autoškoly zadrželi dvakrát ve stejný den, ve stejném autě a za stejný přestupek

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám