Hlavní obsah

Žáka autoškoly zadrželi dvakrát ve stejný den, ve stejném autě a za stejný přestupek

Ještě nemá plnohodnotný řidičský průkaz a už ho za řízení dvakrát zadrželi. Nejmenovaný žák britské autoškoly si vyjel na silnice bez dozoru, ke své smůle byl však přistižen policií. To ho však neodradilo od toho, aby štěstí nezkusil i podruhé, navíc ve stejném vozidle. Opět však skončil v želízkách.

Foto: Profimedia.cz

Žák jel v autě bez dozoru (ilustrační foto).

Článek

Policie žáka autoškoly poprvé zadržela ve středu nedaleko St Austell v hrabství Cornwall. Jelikož nedisponoval plnohodnotným řidičským průkazem, neměl na silnici vůbec vyjíždět bez dozoru instruktora. Strážníci auto zabavili a poté ho opětovně vydali, uvedla policie.

Řidič si ovšem nedal říct a později téhož dne opětovně sedl za volant. Tentokrát ho policie zastavila u obce Summercourt, v tom stejném vozidle a opětovně bez dozoru. Žák tak skončil na policejní stanici už podruhé.

Přijel ho vyzvednout nekvalifikovaný řidič

Další bizarní rozměr dodal situaci muž, který přijel mladíka na policii vyzvednout. Strážníci zjistili, že ani on nemá oprávnění k řízení vozidla. Oba se proto budou muset dostavit k soudnímu slyšení, informuje BBC.

„Nestává se často, že bychom dvakrát za den zastavili stejné auto,“ uvedl mluvčí policie. Vysvětlil, že strážníci na mladíka podruhé dostali tip, že byl opětovně spatřen za volantem. Počíhali si na něj proto záměrně. „Opět jsme ho zastavili a podruhé mu zabavili vozidlo. K soudu teď půjde za dva přestupky,“ dodal mluvčí.

Ve Velké Británii dostávají žáci autoškol jakýsi dočasný řidičský průkaz, respektive doklad o tom, že se učí řídit. Musejí proto jezdit s dozorem, což musí být někdo starší 21 let, kdo má plnohodnotný řidičák minimálně tři roky. Obvykle to bývá kvalifikovaný instruktor.

Parkoval tam každý den 22 let, teď Skotovi přišla pokuta

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám