Hlavní obsah

Brit naboural vozem do obchodu. Při útěku ho napadl emu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenovaný muž z britského hrabství Wiltshire neměl v pondělí příliš šťastný den. Nejprve naboural se svým vozem do jednoho z obchůdků v městečku Malmesbury. Pak se dal na útěk před možným zatčením a skončil před zobákem odhodlané samice emu, která chránila své mladé.

Foto: Profimedia.cz

Emu (ilustrační foto)

Článek

Nehoda se stala v pondělí okolo půl jedné. Ohlušující rána zburcovala šéfkuchaře vedlejšího hotelu Dean Wadea. Jak uvedl server deníku Bristol Post, Wade má kurz první pomoci a k autu vyběhl, aby případně zraněným pasažérům pomohl.

„Předpokládali jsme, že někdo nad vozem ztratil kontrolu,“ uvedl Wade. Jenže když přiběhl s ostatními k autu, zjistil, že řidič a jeho spolucestující se stejnou rychlostí, a očividně nezranění, vydávají opačným směrem.

Wade se vydal pronásledovat řidiče. Po zhruba 15minutové honičce ulicemi neznámý muž zamířil z města. V tu chvíli už byla o nehodě informována policie a mířila na místo.

Foto: Wiltshire Police

Místo nehody, od které řidič utekl.

Řidič nezvolil špatnou únikovou strategii. Chtěl se ztratit v polích u řeky. Přeskočil proto nejbližší plot. K jeho smůle však plot ohraničoval pozemky farmy s exotickou zvěří. Muž zjistil, že se ocitl tváří v tvář urostlému emu. K jeho ještě větší smůle šlo o samici, která měla mladé.

Policie nebo emu? Volba byla jasná

„Jsem rybář a často se potkávám s labutěmi, když mají mladé. Vím, jak dokážou být samice ochranitelské,“ popsal Wade okamžik, kdy se prozíravě rozhodl nepokračovat v honičce a zbytek přenechat mužům zákona.

Policejní vozy krokem pronásledovaly uprchlého emu

Koktejl

To řidič měl horší starosti. Obří pták se netvářil ani trochu přátelsky a několikrát na muže zaútočil. Za pár okamžiků přispěchali na místo policisté a muži pomohli.

Za normálních okolností by zřejmě řidič na něco takového nepřistoupil, ale v tu chvíli bylo zřejmě všechno lepší než vzdorovat rozhněvanému emu. Policie později uvedla, že nakonec zadržela i spolucestujícího. Policisté zjišťují, co přesně k nehodě vedlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám