Hlavní obsah

Brit má soudně zakázáno nadávat, hrozí mu za to až pět let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ian Churchill z anglického Chesteru má na kontě celou řadu přečinů, za které dostal několik trestů. Patří mezi ně například zákaz vstupovat do určené oblasti v centru města a také nesmí nikoho slovně inzultovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Osmatřicetiletého Iana Churchilla z Chesteru místní policisté znají velmi dobře. V posledních několika letech totiž posbíral 27 trestů za širokou škálu různých přečinů, jako jsou napadení, krádeže, narušování veřejného pořádku a jsou mezi nimi i drogové delikty.

V souvislosti s jeho odsouzením ze začátku tohoto týdne vyšly najevo i ne zcela tradiční tresty, které mu byly uloženy loni v únoru. Soudce tehdy konstatoval, že Churchill „představuje pro město utrpení“, vydal mu na 30 měsíců zákaz vstupu do konkrétních oblastí v centru a také mu s platností pro celou Anglii a Wales zakázal používat vulgární, urážlivá, násilnická a výhružná slova vůči kterékoliv osobě. Navíc k takovému jednání ani nesmí nabádat nikoho jiného.

Nyní se Churchill objevil u soudu znovu, protože vstoupil do „zakázané zóny“, a tak putoval na dvanáct týdnů do vězení. „Pokračoval v trestné činnosti, odmítal spolupracovat s policií a nadále nebral ohled na to, jaký dopad má jeho chování na ostatní. Přišla chvíle, kdy je třeba říci dost a přijmout další opatření na ochranu lidí i podniků v oblasti,“ zdůvodnil soudce svůj verdikt.

Předchozí nařízení se však s novým rozsudkem neruší. Pokud tedy Churchill po propuštění z věznice opět vstoupí do zapovězené oblasti nebo se bude k lidem chovat hrubě, může být podle webu Daily Mail odsouzen až k pěti letům za mřížemi.

Soud muži zakázal dotýkat se parkovacích automatů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám