Hlavní obsah

Soud muži zakázal dotýkat se parkovacích automatů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liverpool

Nicholas Brennan z Liverpoolu se snažil vykrást parkovací automat, a nejenže u toho byl dopaden, ale navíc bude mít dva roky jisté problémy s parkováním. Soud mu totiž zakázal se parkovacích automatů dotýkat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Třiapadesátiletý Nicholas Brennan nepatří ke zkušeným zlodějům. Nejenže se pokoušel vykrást parkovací automat, ale ještě se u toho nechal chytit. Vyšel z toho zdánlivě dobře, městský soud v Liverpoolu mu totiž udělil jen dvouletý zákaz dotýkat se parkovacích automatů, které spravuje radnice.

V návaznosti na jeho pokus o vykradení je v příkazu také uvedeno, že do parkovacích automatů nesmí ani „nijak zasahovat“. Pokud by Brennan tento zákaz porušil, mohl by jít dokonce do vězení.

Seržant Charles Cottier z policejního sboru v hrabství Merseyside k tomu řekl: „Škody na parkovacích automatech představují pro daňové poplatníky obrovskou zátěž, která je nepřijatelná“.

Upřesnil, že liverpoolskou radnici stojí opravy poškozených automatů ročně kolem 100 tisíc liber (v přepočtu zhruba 2,7 milionu korun).

Podle serveru Daily Mail však tento nezvyklý zákaz není v Británii úplně ojedinělý. Nedávno se totiž jiný muž usadil na stromě, aby zabránil jeho pokácení, a soud mu za to zakázal lézt na všechny stromy v celém hrabství Northamptonshire.

Parkoval tam každý den 22 let, teď Skotovi přišla pokuta

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám