Hlavní obsah

Brazilské děti postavily věž z Lega vysokou přes 31 metrů

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sao Paulo

Jen s malou pomocí od dospělých a velkým jeřábem se podařilo brazilským dětem v pátek vytvořit věž ze stavebnice Lego, která měřila úctyhodných 31 metrů a 15 centimetrů. Překonali tak o necelých 40 centimetrů rekord, který byl ustanoven v loňském roce v Chile.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Brazílii postavili nejvyšší věž z Lega na světěVideo: Reuters

 
Článek

Rekordní věž se skládala z 500 tisíc dílů stavebnice. Podivná stavba vyrostla na parkovišti u jednoho z obchodních domů v Sao Paulu. Akce se zúčastnilo na šest tisíc dětí, které pomohly skládat stavebnici do tvaru nezbytného pro stavbu věže.

"Je to opravdu velmi interaktivní akce, ve které hraje velkou roli spolupráce. Účastní se toho rodiny, ale i celé školy," uvedl ředitel společnosti Lego v Brazílii Roberio Esteves.

Věž byla z bezpečnostních důvodů jištěná mnoha dráty, které bránily jejímu případnému kolapsu, kdyby snad začal foukat silný vítr. Držiteli nejvyšší stavby z Lega byly v minulých letech mimo jiné například Toronto, Hong Kong, Moskva, Sydney, Londýn či Mnichov. Posledním rekordmanem před Brazílií bylo až do pátku Chile.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám