Hlavní obsah

Brazilec se během deseti týdnů naočkoval pěti dávkami vakcín proti covidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž z Rio de Janeira zřejmě nechtěl ponechat nic náhodě a značně hazardoval se svým zdravím. Během pouhých deseti týdnů se nechal záměrně naočkovat pěti dávkami od tří různých výrobců vakcín. Úřady nyní vyšetřují, jak se to vůbec mohlo stát. Muži v tom totiž měl zabránit registrační systém, což se nestalo.

Foto: Profimedia.cz

Očkování v Riu de Janeiru (ilustrační foto)

Článek

Zatímco se Brazílie potýká se zoufalým nedostatkem vakcín proti covidu-19 a na první dávku čekají miliony obyvatel, jistý muž z Ria se stihl naočkovat už pětkrát a úřady si toho všimly, až když přišel v půlce srpna na šestou dávku. Uvedl to server brazilské televize Globo.

Zdravotnický odbor v Riu se zprvu domníval, že by mohlo jít o chybu v systému a muž dostal pouze dvě dávky. Tuto variantu ale později muselo vyloučit, muž se opravdu nechal naočkovat pětkrát.

Pfizer opravdu nezvětšuje prsa, ujistil Nový Zéland

Koktejl

Začal 12. května první dávkou vakcíny Pfizer, později si nechal podat „druhou“ dávku vakcíny AstraZeneca a „druhou“ dávku čínské vakcíny CoronaVac.

Pokračoval regulérní druhou dávkou Pfizeru a 21. července se dostavil na očkování první dávkou CoronaVacu.

Muž navštěvoval různá očkovací centra. Údaje o jeho prvním a druhém očkování v registru navíc poskytují jen ty informace, které v centru uvedl muž sám. To znamená, že pracovníci nejspíš nezanesli údaje o dokončené první či druhé dávce.

Podle brazilských médií je muž bez jakýchkoliv zdravotních problémů, úřady ale nyní zjišťují, zda a jak moc se mohou spolehnout na registr očkovaných.

Reklama

Výběr článků

Načítám