Hlavní obsah

Brazilec měl čtyři dny v hlavě kulku a vůbec o tom nevěděl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Student z Brazílie měl neuvěřitelné štěstí, když čtyři dny chodil s kulkou v hlavě, aniž o tom věděl. Lékařům se projektil podařilo odstranit naprosto dokonale, takže nedošlo k žádnému poškození mozku.

Foto: Profimedia.cz

Mateus Facio

Článek

Jednadvacetiletý student medicíny Mateus Facio slavil příchod nového roku s přáteli na pláži ve městě Cabo Frio, přibližně 150 kilometrů od Rio de Janeira, když ucítil silnou ránu do hlavy. V tu chvíli si však myslel, že po něm jen někdo hodil kamenem. Ve skupině jeho přátel byl i lékař, který zastavil krvácení a ránu improvizovaně ošetřil, takže party mohla pokračovat.

Mateus strávil další čtyři dny v přesvědčení, že se pouze stal obětí nějakého hloupého pokusu o žert, ale pak začal cestou do svého rodného města Juiz de Fora pociťovat křeče v ruce. „Prsty se mi hýbaly, ale neodvažoval jsem se něco zvednout,“ cituje web New York Post jeho vyjádření pro televizní kanál Globo 1.

Vydal se tedy do nemocnice, kde lékaři odhalili příčinu jeho potíží: kulku ráže 9 mm zaraženou v lebce. „Tlačila na mozek v oblasti, která je zodpovědná za pohyb pravé ruky,“ vysvětlil později neurochirurg Flávio Falcometa. A dodal, že Mateus měl obrovské štěstí, protože jen těsně unikl ochrnutí nejen ruky, ale potenciálně i celého těla.

Tím měl na mysli i samotnou operaci, která trvala dvě hodiny, a i při ní hrozilo, že dojde k poškození mozku. Lékaři to však zvládli na výbornou, a tak Mateus z celého incidentu vyvázl pouze s jizvou na hlavě.

Nyní se případem zabývají policisté z Cabo Fria, kteří vyjmutou kulku podrobili analýze a hledají střelce. Situaci však komplikuje skutečnost, že v danou dobu tam žádná střelba hlášena nebyla. Ostatně to potvrzuje i sám mladík: „Kdyby zazněl výstřel, asi bych si to dokázal spojit, ale nic jsem neslyšel,“ přidává Mateus další důvod, proč chodil čtyři dny s kulkou v hlavě.

Muž měl pět měsíců až k mozku zaražené jídelní hůlky a nevěděl o tom

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám