Hlavní obsah

Božské Rio: Módního redaktora šokoval na ceremoniálu polonahý vlajkonoš

– Praha

Česká olympijská kolekce vyvolala mezi lidmi různé reakce. Ve třetím dílu pořadu Božské Rio na serveru Sport.cz promluvil módní redaktor Super.cz Jiří Čeladník. „Oblečení by mělo být funkční a pohodlné. Na druhou stranu je důležité, aby se země prezentovala a modely byly elegantní a noblesní,“ řekl.

Studio Božské RioVideo: Sport.cz

 
Článek

Nejlépe hodnotil Čeladník oblečení Američanů, kteří podle něj vypadli jako vystřiženi z kampaně. Oblečení je podle něj promyšlené na míru sportovcům. A kdo nejvíc šokoval? „Asi vlajkonoš výpravy z Tongy,“ říká Čeladník. Taekwondista Pita Nikolas Taufatofua se totiž na zahájení vydal pouze v sukni a s naolejovaným tělem.

Česká výprava se moc kladného hodnocení nedočkala. „Možná kdyby chtěli návrháři zpropagovat vězně, tak se jim to povedlo, ale jinak si myslím, že to nepatří na olympiádu. Tento materiál nedrží tvar a nevytváří žádné linie. Sportovci mají skvělé postavy a v tomhle dobře nevypadali,“ uzavřel Čeladník.

Redaktorky Novinek se na názory ptaly i lidí v pražských ulicích. Mnohdy padaly výrazy typu „moc barevné“ nebo „šílené“. Byli ale i tací, kteří extravaganci ocenili.

Šermíři si přejí 

Dalším hostem pořadu byl šermíř Pavel Pitra, který loni v únoru dosáhl ve světovém poháru ve Vancouveru na druhé místo. Na olympiádu se ale neprobojoval, ovšem jeho kolega Jiří Beran bude v Riu bojovat ve středu.

Pitra ukázal, že šermíři mezi sebou mají velmi dobré vztahy a navzájem si přejí štěstí a rádi zajdou na pivo. S úsměvem vyprávěl právě o Beranovi, ale také Alexanderovi Choupenitchovi, jimž oběma věří, že by z olympiády mohli přivézt medaili.

„Na olympijské kvalifikaci v Praze Jirka tentokrát naprosto s přehledem porazil všechny soupeře,“ ocenil Pitra výkon Berana. Zároveň přidal vlídná slova i o Choupenitchovi: „Saša je obrovský talent už od juniorských kategorií. Myslím, že šanci na medaili má.“

Na druhou stranu šerm je sport, ve kterém se prý nedá moc sázet, jelikož je tak nevyzpytatelný, že zvítězit může i úplný outsider. A přestože se to nemusí zdát, šerm je díky vybavení také jedním z nejbezpečnějších sportů.

„Máme na sobě kevlar a to nejde ani prostřelit,“ potvrzuje bezpečnost Pitra. Šerm je taktéž velmi kultivovaným sportem, kde by se neměla objevovat brutalita. A fair play pomáhá zajišťovat elektrika, díky níž sportovci vědí, jestli soupeře zasáhli nebo ne.

Premiéra sedmičkového ragby 

V Božském Riu se v neděli opět objevil plavec Jan Šefl, který okomentoval sobotní rozplavby český reprezentantů. O ragby se rozpovídala i legenda českého ragby a současný trenér Antonín Brabec.

V Brazílii bude mít premiéru varianta sedmičkového ragby, kde se představí například mistr světa klasického ragby z roku 2015 Novozélanďan Sonny Bill Williams.

„Na začátku roku jsem neměl se sedmičkovým ragby žádnou zkušenost. Musel jsem zlepšit fyzičku a zbavit se pár kil. Potom mě to začalo nesmírně bavit a teď se těším na turnaj,“ řekl Williams.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám