Hlavní obsah

Bojovým letounům vběhly do cesty srnky

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Piloti stíhaček a bojových letounů jsou zvyklí na ledacos včetně střetů se zvířaty. Ve většině případů jde však o ptactvo, a ne o skupinu srnek, jež se minulý pátek omylem dostala na leteckou základnu RAF v Coningsby.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přímo před bojovými letouny na ranveji přeběhly srnkyVideo: Reuters

 
Článek

Dramatický moment natočil nadšenec do letectví, dvaapadesátiletý James Feneley, když čekal na start bojových letounů Typhoon. Skupinka srnek (dvě samice a samec) byla poblíž základny viděna už dříve, pro přechod runwaye si však zvolila téměř nejhorší možnou dobu.

Letouny Typhoon se řadily ke startu, když se mezi nimi srnky proběhly. „Myslím, že i piloti z těch srnek museli být docela v šoku,“ uvedl Feneley. Zvířata měla štěstí, že se nedostala na ranvej, kde by letadla startovala. To se totiž dokážou Typhoony odlepit od země během pouhých 8 vteřin.

Ruská stíhačka se přiblížila k americkému letadlu na sedm metrů

Blízký a Střední východ

Vyděšené srnky následně spěchaly k plotu ohraničujícímu základnu. Zelené louky, které pro zvířata vypadaly tak lákavě se proměnily ve hřmící peklo, do kterého se nejspíš už nepodívají.

Základna v Conningsby byla otevřena v roce 1941 a až do 60. let sloužila jako velitelství bombardovacích letek. Nyní je domovem dvou letek bojových letounů Eurofighter Typhoon a slouží rovněž jako tréninková základna pilotů RAF.

Reklama

Výběr článků

Načítám