Hlavní obsah

Bobr zatčení neunikl, cizinecká policie povolala experta

Právo, miv
Valtice

V okolí zámku ve Valticích na Břeclavsku se pohybuje přerostlý potkan extra velkých rozměrů. Zhruba podobné hlášení zaznamenali nedávno v noci místní policisté.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Bobr, obyvatel Lednicko-valtického areálu

Článek

Důstojník operačního střediska na místo vyslal hlídku cizinecké policie, a ta skutečně nedaleko jedné z valtických heren uviděla živého tvora. Typické znaky ale napověděly, že onen přerostlý potkan je ve skutečnosti bobr, který se vydal na procházku nočními Valticemi.

„Jelikož policisté nejsou vycvičeni k odchytu bobrů, zpravidla se s nimi ani v naší praxi nesetkáváme, prostřednictvím operačního střediska byl zkontaktován muž z Valtic, který se odchytem hlodavců zabývá,“ uvedl mluvčí brněnského ředitelství cizinecké policie Roman Pittner.

Muž za asistence policistů v nezvyklé roli nadháněčů zahnal do odchytové klece. „Zatčení“ a zbavení osobní svobody v případě chráněného tvora bylo jen dočasné. Ještě před příjezdem případných ekologických aktivistů, atakujících komín prunéřovské elektrárny byl bobr vypuštěn ve volné přírodě za hranicemi města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám