Hlavní obsah

Blíží se Den dětí, slavit budou i důchodci

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Den před svátkem všech dětí, tedy na úplný konec května, čeká mnoho důchodců velká akce. Ester Janečková, Aňa Geislerová, Bára Hrzánová, Taťána Medvecká, Květa Fialová, Vojta Kotek, Jitka Čvančarová, Petr Kostka a mnohé další populární osobnosti budou 31. května od 14 do 17 hodin ve Valdštejnské zahradě malovat pod širým nebem.

Článek

Známí herci a zpěváci si zahrají na pouliční malíře a návštěvníkům zahrady namalují na požádání portrét za symbolickou cenu. Jejich výtvarné počínání budou komentovat moderátoři, patronka Veselého seniora Tereza Kostková a karikaturista Štěpán Mareš. Uvedou také vystoupení Swingového bigbandu Pražského salonního orchestru při domově seniorů v Praze - Bohnicích.

Speciální akci pro důchodce pořádá nadační fond Veselý senior spolu s Výborem pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu ČR. Vstupné bude dobrovolné a výtěžek z akce věnuje nadační fond na podporu zařízení pro seniory. Už loni se Malování s Veselým seniorem, setkalo s velkým zájmem jak umělců, tak i návštěvníků Valdštejnské zahrady. A mnozí z nich si odtud odneslo originální portréty od svých oblíbených herců či zpěváků.

Veselý senior usiluje také o překonávání stále trvajících předsudků o významu seniorů, o to, aby starší lidé našli ve společnosti, hlavně u mladé generace, větší uznání. Kromě malování chystá na letošek akce Veselý senior tančí, senioři jedou k moři či módní přehlídku napříč generacemi.

Den poté slaví děti

Přestože Den dětí už má také své nejlepší dny asi za sebou, tak i letos se najdou místa, kde se bude tento svátek slavit. Od 14:00 se bude slavit před Palácem Flora v Praze. Akci bude moderovat zpěvačka Zora Jandová s programem pro děti plným veselých zvířátek, písniček a povídání. Nebude chybět street dance ani hosté: Alice Bendová, Lucie Váchová či Radka Kocurová. Soutěžit se bude o dárky či vstupenky do multikina. Pro ty talentované je pak připravena pěvecká soutěž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám