Hlavní obsah

Blairovi stráví letní dny v Berlusconiho vile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM/LONDÝN

Britský ministerský předseda Tony Blair s rodinou stráví v srpnu krátkou letní dovolenou ve vile italského premiéra Silvia Berlusconiho na italském ostrově Sardinie. Informoval o tom zpravodajský server Sky News.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 14.4.2016 Juniorský maraton. Semifinále - Moravskoslezský kraj.

Článek

Blair s chotí a jejich třemi dětmi by se měl do luxusní vily La Certosa dostavit 16. srpna a měli by tam zůstat asi dva dny. Společný pobyt prý může posílit vzájemné vztahy obou politiků. Úřad britského premiéra odmítl jakkoliv komentovat Blairův letní program.

Mezi nejznámější Berlusconiho hosty se již loni připojil ruský prezident Vladimír Putin, který ve vile strávil tři srpnové dny. 

Kontroverzní stavba

Berlusconiho honosná vila se sedmadvaceti pokoji se nachází na severu ostrova na pobřeží Porto Rotondo. Její rozloha je větší než Vatikán.

Rezidence se stala v posledních týdnech trnem v oku mnoha italským novinářům. Byla postavena v řeckém stylu a je napodobeninou amfiteátru. Nachází se u ní pět bazénů a také podzemní tunel vedoucí k soukromým dokům.

Místním ekologům se stavební projekt od začátku nelíbil, neboť podle nich poškozuje životní prostředí. Dále tvrdí, že ke stavbě nikdy nebylo vydáno žádné povolení.

Reklama

Související články

Blair nocoval na lavičce

Britský premiér Tony Blair strávil jako mladík jednu noc na lavičce v Londýně. Potvrdil to v pondělí jeho úřad v Downing Street, čímž reagoval na tvrzení...

Berlusconi si staví amfiteátr

Italský premiér a miliardář Silvio Berlusconi (67) si na Sardinii staví vlastní amfiteátr podle antického vzoru. Na jeho pozemku o rozloze 40 hektarů kromě...

Výběr článků

Načítám