Hlavní obsah

Bezdomovec si užíval týdny v pětihvězdičkovém hotelu na vládní náklady

Novinky, nčs

Na koronavirovou pandemii asi jen tak nezapomene nejmenovaný bezdomovec z Nového Zélandu. Ten využil pětihvězdičkového hotelu v Aucklandu, ve kterém tráví karanténu lidé přijíždějící do země, a na dva týdny se v něm ubytoval, informoval Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hotel je určen pro osoby, které do země přicestují ze zahraničí a tráví v něm po dobu dvou týdnů povinnou karanténu. Jeden z hostů však z ciziny nepřijel. Jedná se o místního bezdomovce, který se zařadil do fronty osob mířících do karantény.

„Když se po dokončení karantény ptal personál muže na jeho další adresu, odpověděl, že žádnou nemá, protože žije na ulici,” potvrdil novozélandský poslanec a člen epidemiologického výboru Michael Woodhouse.

„Odnikud nepřijel, prostě se zařadil do fronty a prošlo mu to. Dva týdny bydlel na pokoji, dostával zdarma plnou penzi a měl vlastní koupelnu. To všechno na vládní náklady,” uvedl Woodhouse.

Nový Zéland už byl čistý. Koronavirus tam vrátilo jedno poslední rozloučení

Koronavirus

Případ nyní na pokyn Woodhouse vyšetřují příslušné úřady. „Jenom to ukazuje, jaký je v tom zmatek. Jsem docela rád, že se tím můžu zabývat, ale jsem si jistý, že na to téma vznikne řada anekdot,” doplnil Woodhouse. Ministerstvo zdravotnictví se k případu zatím nevyjádřilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám