Hlavní obsah

Berlusconi: Nejsem trpaslík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

"Nejsem žádný trpaslík," sdělil v pátek na tiskové konferenci v Bruselu italský premiér Silvio Berlusconi překvapeným novinářům. "Měřím 1,7 metru, nejsem tedy trpaslík," přesvědčoval opakovaně přítomné. Úsměv na jeho tváři ale všechny uklidnil - šlo o další z vtipů rozverného premiéra.

Foto: archiv hotelu Vista

Bobová dráha u hotelu Vista

Článek

Berlusconi záhy vysvětlil, že jeho výška není v Itálii podprůměrná a že tedy špatně snáší podobná přirovnání ve světovém tisku a televizi.

Po chvilce "zábavy" následovala ale vážná témata - jednotlivé body summitu Evropské unie, jíž Itálie až do prosince oficiálně předsedá.

Podařené a nepodařené vtipy

Berlusconi je svými výstřelky pověstný. Někdy ovšem šprýmy přežene. Jako například letos v Evropském parlamentu, kdy nabídl jednomu z německých poslanců roli kápa ve filmu z nacistického koncentračního tábora, jež se právě v Itálii natáčí.

Dánského premiéra Anderse Fogha Rasmussena zase zaskočil tvrzením, že je nejkrásnějším evropským politikem a vyzval překvapeného předsedu vlády, aby si dal schůzku s paní Berlusconiovou

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám