Hlavní obsah

Běluhu ztracenou v Seině museli utratit. Byla podvyživená a trpěla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běluha severní, která před týdnem uvázla v Seině, byla podvyživená a trpěla. Veterináři ji proto museli utratit, oznámila ve středu před polednem jménem prefektury v Calvadosu veterinářka. K uhynutí kytovce došlo navzdory bezprecedentní záchranné operaci, která začala v úterý večer.

BEZ KOMENTÁŘE: Běluhu ztracenou v Seině museli utratit. Byla podvyživená a trpělaVideo: AP

 
Článek

„Při převozu veterináři konstatovali zhoršení stavu zvířete, zejména dýchání. Zvíře trpělo, nebylo dostatečně okysličované. Bylo evidentní, že trpí a rozhodli jsme se, že není vhodné ho vypustit (do moře) a přistoupili jsme k eutanázii,“ uvedla veterinářka Ollivet Courtoisová.

Foto: Profimedia.cz

Vyzvedávní běluhy v úterý večer. Bezprecedentní záchranná operace se však nezdařila.

Na začátku minulého týdne se běluha ocitla v řece, která protéká i Paříží, daleko od arktické a subarktické oblasti, kde tito mořští savci obvykle žijí.

Záchranný tým ji nejprve uzavřel do zdymadla a podal jí vitaminy a antibiotika.

Zbloudilá běluha v Seině dostane vitaminový koktejl

Koktejl

V noci na středu ji tým složený ze záchranářů a potápěčů jeřábem ze zdymadla vyzdvihl, ve středu ráno na přívěsu odjela na cestu do Ouisterhamu v Normandii. Cíle se však již nedožila.

Reklama

Výběr článků

Načítám