Hlavní obsah

Belgičan předstíral svůj pohřeb, aby dal rodině lekci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K netradičnímu kousku se uchýlil tiktoker David Baerten. Pětačtyřicetiletý Belgičan měl pocit, že ho širší rodina opomíjí a vyhýbá se kontaktu s ním. Domluvil se tedy se ženou a svými dětmi a všichni předstírali jeho úmrtí. Na louku, kde se shromáždili smuteční hosté, pak triumfálně dorazil vrtulníkem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Video z falešného pohřbu zveřejnil Baerten na sociální síti TikTok v pondělí. Akce se uskutečnila minulý víkend nedaleko Liege. Informoval o ní server britského deníku The Times.

„To, co vidím ve své rodině, mě často bolí. Nikdy mě nikam nepozvou. Nikdo se se mnou nevídá. Všichni jsme se odcizili a já se cítil nedoceněný,“ vysvětlil své pohnutky Baerten. „Proto jsem jim chtěl dát životní lekci. Ukázat jim, že nemají čekat, až někdo umře, aby se ukázali,“ dodal.

@el.tiktokeur2

Tu nous as eu on t aime mon ami on est content que tu es parmis nous ❤️❤️#pourtoii #fyp #fypシ @Ragnar_le_fou

♬ son original - Thomas faut

S přípravou falešného pohřbu mu pomohla rodina pomocí sociálních sítí. Jedna z jeho dcer zveřejnila několik příspěvků, v nichž lituje smrti svého otce. „Odpočívej v pokoji, tati. Nikdy na tebe nepřestanu myslet,“ stálo v jednom z nich. „Proč je život tak nefér? Proč ty? Měl ses stát dědečkem a celý život jsi měl před sebou. Miluju tě,“ pokračoval dojemný vzkaz, který měl dodat celé akci na uvěřitelnosti.

Na plánovaný pohřeb se nakonec sjela rodina i Baertenovi přátelé. Před ceremoniálem dorazil sám Baerten ve vrtulníku doprovázen filmovým štábem.

Belgičan ještě nezveřejnil video z celé akce. Jeho nejbližší přítel Thomas Faut však publikoval záběry, kde se s Baertenem objímá a pláče. „Dostal jsi nás,“ říká dojatě. „Přísahám, že jsem brečel a pak byl v šoku, kámo. Moc tě milujeme,“ říká Baertenovi.

Ten sám hodnotil akci jako úspěšnou, i když na pohřeb dorazila podle jeho slov pouze půlka rodiny. „To dokazuje, komu na mně opravdu záleží. Ti, co nepřišli, se mi pak ozvali, abychom se setkali. Svým způsobem jsem vyhrál,“ pochlubil se Baerten.

Hodně černým žertíkem ale rozdělil své fanoušky. Otázkou totiž zůstává, nakolik chtěl opravdu udělit své rodině lekci a nakolik byl celý falešný pohřeb jenom touhou po větší sledovanosti.

Anketa

Je to dobrý nápad, uspořádat falešný pohřeb, aby se ukázalo, zda rodině na „nebožtíkovi" záleží?
Ano
10,9 %
Ne
63,7 %
Celé je to hloupost, „nebožtík" si chtěl jen zvýšit sledovanost
25,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3455 čtenářů.

Pro Indku už připravili pohřební hranici, nářek příbuzných ji probral

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám