Hlavní obsah

Bazén obsadil aligátor. Vytáhnout ho museli policisté

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé domu ve floridském městě Nokomis byli v sobotu nepříjemně překvapeni, když se jim do bazénu „vloupal“ přes tři metry dlouhý aligátor. Obrovského plaza z bazénu vytáhli až přivolání policisté a se svým „úlovkem“ se následně pochlubili na sociálních sítích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do bazénu u domu na Floridě vlezl třímetrový aligátorVideo: Reuters

 
Článek

Když zaslechl podezřelý šramot, pomyslel si majitel domu Rob Carver, že má v domě zloděje. Vyhlédl proto z okna a na zahradě spatřil velkou tmavou siluetu. „Nejdřív jsem si myslel, že je to rys nebo něco takového. Pak jsem si uvědomil, že je to aligátor,“ řekl v rozhovoru pro místní stanici Fox 13.

Vzápětí si to aligátor namířil přímo skrz prosklené dveře do krytého bazénu. „Projel jimi jak nůž máslem,“ uvedl Carver. Problémy chytit ho měli i přivolaní policisté. Přes tři metry dlouhému aligátorovi se pochopitelně z vody příliš nechtělo.

Po dvou hodinách však přece jen nakonec bylo po všem a vzpouzejícího se aligátora policisté odtáhli z domu. Žádný dobrý osud ho ale nečeká. Je pravděpodobné, že bude utracen a maso a kůže budou zpracovány.

Pouze zlomek odchycených aligátorů v současnosti končí na aligátořích farmách či v zoo. Na Floridě žije totiž podle odhadů na milión jedinců.

Plazům se začalo nebývale dařit, když byl jejich lov v roce 1973 zakázán. V roce 1987 však zvíře bylo ze seznamu ohrožených zvířat vyškrtnuto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám