Hlavní obsah

Batole ve spánku spolklo dudlík, druhý den byl v pleně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stacey Willettová z australského města Mackay, které se nachází ve státě Queensland, byla v šoku, když před několika dny našla v pleně své osmnáctiměsíční dcery Aurory dudlík. Dítě ho ve spánku spolklo a následně vyloučilo. Rentgen ukázal, že dívka utrpěla pouze malou trhlinu na konečníku, píše australský server Daily Mercury.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Když si Willettová jednoho ráno všimla, že její dcera nemá v puse dudlík, v žádném případě ji nenapadlo, že ho o chvíli později najde v její pleně. Ihned jí došlo, že dívka musela plastový předmět během spánku spolknout, odvezla ji proto do nemocnice.

„Byla jsem strašně vyděšená. Myslela jsem si, že bude mít vnitřní krvácení,“ svěřila se žena.

Vyšetření však naštěstí ukázalo, že dítě utrpělo pouze malou trhlinu na konečníku. „Je zázrak, že dudlík prošel až dolů. Co kdyby se zasekl? Mohla se klidně udusit,“ sdělila Willettová.

Podle lékaře Paula Colditze se jedná o výjimečný případ. „Nikdy jsem o něčem podobném neslyšel. Myslím si, že to byla nešťastná náhoda,“ řekl.

Matka prohlásila, že svou dceru už nikdy nenechá s dudlíkem o samotě. A ostatním rodičům poradila, aby byli stejně opatrní.

Reklama

Výběr článků

Načítám