Hlavní obsah

Batole strávilo samo tři dny v buši, vyvázlo bez jediného škrábnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelný příběh, který měl šťastný konec, se odehrál během uplynulého víkendu v Austrálii. V buši se ztratilo tříleté batole. Nezvěstné bylo od pátku 3. září až do pondělí 6. září. Záchranný tým ho nakonec objevil ve vzdálenosti necelých 500 metrů od domova. Mělo hlad, bylo špinavé, ale jinak bylo téměř bez škrábnutí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tříleté batole přežilo několik dnů samo v australské bušiVideo: Reuters

 
Článek

Jednalo se o nejrozsáhlejší pátrání po pohřešované osobě v dějinách Nového Jižního Walesu. Tříletý Anthony „Aj“ Elfalak byl v pondělí v 11:30 místního času nalezen pomocí helikoptéry. Dítě se brouzdalo v potůčku a pilo vodu. Byl to konec více než 72 hodin dlouhého pátrání.

Šťastný konec pátrání po pohřešovaném osmiletém autistovi

Krimi

To začalo v pátek, když si Anthony hrál na verandě rodinného domu ve vesnici Putty, která leží severozápadně od Sydney. Jeho matka ho na chvíli ztratila z dohledu a dítě najednou zmizelo. Následovalo volání a hledání na 256hektarovém prostoru, který rodině patří.

Do pátrání se brzy zapojila i policie a záchranné složky. Situaci komplikovala skutečnost, že tříleté dítě trpí autismem a neumí mluvit.

Matka se zhroutila

Když pilot pátrací helikoptéry v pondělí zavolal do vysílačky: „Mám ho! Mám toho kluka!“, bylo to pro všechny účastníky pátrání neuvěřitelné. Když se zprávu dozvěděla chlapcova matka, samou úlevou se sesunula k zemi, zatímco ostatní členové rodiny křičeli štěstím: „Dokázali to! Našli ho a je naživu!“

Vrhl se do potopené lodi a záchránil sebe i dva syny

Koktejl

Pátrání bylo opravdu rozsáhlé a radost ze šťastného rodinného shledání vyjádřil i australský premiér Scott Morrison.

Případ nicméně vzbuzuje i několik otázek, které je třeba rozřešit.

Rodina se obrátila na profesionálního stopaře Jakea Cassara, který měl zjistit, kudy se malý Anthony pohyboval. Jak je možné, že ho nenašli ani pátrací psi, obzvlášť, když se nakonec objevil ve vzdálenosti necelých 500 metrů od domova, jak přežil v noci, kdy se teploty pohybovaly okolo dvou stupňů nad nulou, a jak je možné, že neměl skoro žádné zranění, když se pohyboval více než tři dny kamenitým terénem australské buše.

Zvláštností, která nedává lidem spát, je, že v okolí domu byly rozmístěny bezpečnostní kamery, ale v inkriminované době, kdy dítě zmizelo, je v záznamech jak v přístroji, tak na cloudu, kam se záznam ukládá, podle slov rodiny nepochopitelná čtyřhodinová mezera.

Reklama

Výběr článků

Načítám