Hlavní obsah

Balon se snesl na vedení vysokého napětí, až se zablesklo. Koš se pak zřítil z devíti metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelné štěstí měla tříčlenná posádka horkovzdušného balonu, který se ve středu večer u dálnice poblíž Rochesteru v americkém státě Minnesota zapletl do drátů vysokého napětí. Po kolizi, kterou zachytila dopravní kamera, se koš zřítil z devítimetrové výšky. Všichni vyvázli bez větší újmy, dva pasažéři utrpěli jen lehčí poranění.

Nehoda horkovzdušného balonu v MinnesotěVideo: AP

 
Článek

První výsledky vyšetřování podle serveru CBS News naznačují, že se balon pokoušel přistát na poli, ale poryv větru jej zatlačil do elektrického vedení. Při kontaktu s dráty to pořádně zajiskřilo, načež se koš a balon od sebe odpojily.

Zatímco utržený balon se vznesl zpět k nebi a vítr jej odvál několik kilometrů daleko, koš s cestujícími dopadl prudce na zem jen pár metrů od dálnice číslo 63.

„Všichni jsou jako zázrakem v pořádku,“ potvrdil velitel místních hasičů Chad Kuhlman. „Zavěsili se na elektrické vedení. Trochu to jiskřilo, když viseli mezi dráty, ty ale nakonec povolily a koš spadl na zem,“ dodal.

Vedle koše po dopadu vypukl v křoví malý požár, který se ale hasičům podařilo rychle zlikvidovat.

Plameny nade mnou, mrazivá krása pode mnou

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám