Hlavní obsah

Balkony v roce 2020: Jejich účel letos nabyl nový smysl

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Balkony patří k docela běžnému vybavení obytných domů, letos však jejich účel získal zcela nový smysl. Kvůli koronavirové pandemii a s tím souvisejícím lockdownům se na ně přesunul společenský život lidí po celém světě. Staly se tak místem kulturních, sportovních i zábavních událostí. Ukázku z toho, co se na pár metrech čtverečních v roce 2020 odehrávalo, přináší agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Život na balkonech v roce 2020 Video: Reuters

 
Článek

Až dosud sloužily balkony spíše k rodinným posezením nebo praktickým účelům jako je třeba věšení prádla nebo skladování nejrůznějších věcí. Pro mnoho lidí se ale v letošním roce staly jediným místem sociální interakce po dobu dlouhou i několik týdnů.

Prázdné italské ulice naplňuje zpěv z oken a balkonů

Koronavirus

Balkony, lodžie i terasy se změnily v koncertní a divadelní sály, sportoviště, kina nebo diskotéky. Řada umělců se přesunula z pódií právě na balkony, kde zdarma zpívala či hrála na nejrůznější nástroje svým sousedům. Někdo zase na balkoně podal vrcholný sportovní výkon, třeba uběhl maraton.

A v italské Veroně dokonce při jednom takovém improvizovaném představení vzplanula osudová láska. Při poslechu profesionální houslistky během jarní vlny pandemie se do sebe zamilovali osmatřicetiletý Michele a o rok starší Paola, kteří její vystoupení sledovali každý ze svého balkonu.

Jako Romeo a Julie. Ve Veroně vzplanula láska přes balkóny

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám