Hlavní obsah

Baldachýn Brainwashing!

Novinky, Tomáš Baldýnský [www.baldachyn.cz]

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuchlovice, 16. října 2003

Skandální objevení podprahového sdělení v seriálu "Pane, pojďte si hrát" jen odkrylo špičku ledovce. Ukazuje se, že jsme byli všichni vystaveni pravděpodobně desítkám různých řídících příkazů ukrytých v těch nejnevinnějších seriálech.

Foto: web kapely

UDG

Článek

Po publikování minulého Baldachýnu mě kontaktoval kontakt, který nechce být jmenován, protože se jmenuje stejně jako primář z Bohnic. A zaslal mi tento šokující obrázek.

Upozorňuji, že není nijak upravovaný a že ho dotyčný prostě vyfotil digitálním fotoaparátem z obrazovky televize, že to je opět nápis objevující se na zlomek vteřiny (takzvaný podprahový) a že si to můžete sami ověřit, když si splašíte díl jménem Houpací křeslo.

Po "Hlasuji pro mír" v medvědech od Kolína  je to tedy už druhý dokázaný podprahový signál v dětském pořadu. Jistě se pousmějete, pokýváte hlavou a řeknete, že jde o nevinný vtípek některého z animátorů, nevinné sportovní fandovství. Já mám však mrazivé tušení, že se zatím skrývá něco víc. Podívejte se například pořádně na tyto dva obrázky:

Nepřipadá vám na nich něco podezřelého? Ne? Jste barvoslepí? Nikdy jste neslyšeli o síle barevného kódu v audiovizuálním díle? Myslíte si, že jen náhodou má jeden ajeťák žlutý svetr, druhý červený a oba mají modré rádiovky? Ano, sparťanské barvy. To už nemůže být náhoda. Seriál A je to... je normální sparťanská masírka. Nejsem schopen přesně určit, jaký má mít účel. Pokud však chcete slyšet můj soukromý názor, pak se jedná o zákeřný pokus slávistů zaplnit sparťanské tribuny nešikovnými fanoušky, kteří se při výrobě transparentů udusí plátnem a jimž dýmovnice vybuchne v kapse už před vstupem na stadion.

Není žádným tajemstvím, že dětské pořady i ve světě jsou podprahovými signály přímo nadité. Na internetu naleznete mnoho příkladů. A nejen z dětských pořadů: napadlo by vás, že když Madonna zpívá v písničce Like a Prayer slova "Life is a mystery", že to přehrané pozpátku (pozor: Real Audio) zní jako "O Hear Our Savior Satan " - Slyš, satane, náš spasiteli?

(zájem čtenářů Baldachýna odkazovanou stránku vyřadil z provozu, zkuste to zítra ve stejnou dobu)

Dospělí ať se věří, čemu chtějí... a dělají, co se jim zlíbí (Queen: Another One Bites the Dust je pozpátku "Start to smoke marihuana!"), ale nebohé děti jsou běžně vystavovány znepokojivé nahotě (od Disneyho)...

...kresleným sexbombám bez kalhotek (Falešná hra s králíkem Rogerem) a dokonce poslouchají Pepka námořníka, jak pozpátku zpívá "Opíchej mě, opíchej mě".

Ve světě dospělých nejsou podobné metody ničím neobvyklým. Dokonce i vůdce svobodného světa George W. Bush použil ve své kampani proti Alu Goreovi velmi rafinované podprahové sdělení. Při zmínce o Goreově plánované reformě zdravotnictví problikne na obrazovce slovo "KRYSY" (to od tebe bylo opravdu moc hezké, Georgi). A když to používá i vůdce svobodného světa, zřejmě to nebude ani zdraví škodlivé a že pokud na vás usilovně neblikají příkaz Strč prst skrz krk, nemůže se vám nic hrozného stát (jestli se přirozeně moc často nedíváte na úvodní obrazovku Windows, v níž jsou podle všeho ukryty tak ďábelské vizuály, jakými jsou "černý kůň", "muž dívající se dolů", a "muž dívající se nahoru", což jsou symboly tak zlovolné, že teprve budou muset být interpretovány) .

Mimochodem - pokud si chcete podprahová sdělení otestovat na vlastní kůži, doporučuji tuto flashovou animaci... ale opatrně. Velmi opatrně. Případně se podívat na film Olivera Stonea JFK, v němž je podprahových lebek, Reaganů, jelenů a obrazů mimozemšťanů jako naseto.

Minule jsem tu odkazoval na přepsaný rozhlasový rozhovor o subliminálních příkazech, v němž sociolog Volek uvádí, že v jednom supermarketu testovali zvukovou podprahovou zprávu se sdělením "Jsem čestný, nebudu krást" a že se počet krádeží snížil o polovinu (osobně bych byl velmi rád, aby s tím začali i v pražském Carrefouru). Což mě přivádí k myšlence, že bychom měli naopak podprahová sdělení mnohem více využívat. Kdyby se třeba na kazetu "666 nejkrásnějších písniček, které mužete i vy kvičet v restauraci, neboť mají pouhé dva snadno zapamatovatelné tóny" (nebo jak se ona kompilace přesně jmenuje) nahrála podprahová zpráva "Žádná hospoda! Soulož!", jistě by šly na dračku nejen na venkově. A negativní porodnost v České republice by mohla být napravena takzvanými podprahovými dětmi...

No co... stáhněte si BrainWasher a zkuste si to sami!

KRÁTCE

Budou to Asi dvě Léta, kDy přestAl vyCHázet můj oblíbenÝ DEN94EK.CZ. (zde JE). S neLíčEným PotěŠenÍ!m jsem (právě jste byli vystaveni podprahovému sdělení) zjistil, že se jeho autor k práci vrátil. A nejen to! DoKonce vložil na Server své denIkové zázNamy za celé ty Dva roky nazpátek. Strávil jsem záL!ibným ohmatáváním jeho bizarních historek už pár hodin a byl bych v tom pokračoval, kdybych si nevzpomněl, že miLuju mÁju. Vy Si můžete vybrat Koho chcete, já jsem hetero. No A?

Baldachýnova knižnice

DEN94EK:CZ o chybné orientaci vesnické školycírkve

"Chlapecká toaleta je na tom ještě lépe - církevní hodnostáři mohou sledovat prepubescentní falusy přímo během jejich houpavého pohybu nad pisoáry. Zkusmo vytahuji z kalhot svůj bourací vrták a periferním viděním kontroluji, zda mé činění vzbudí nějakou reakci. Po třech minutách zuřivého máchaní pyjem docházím k závěru, že v průběhu letních prázdnin zřejmě není tento prostor monitorován a s nepořízenou se vracím zpět do učebny." (zde)

VSEOZENE:INFO - úryvek z maminčina 12tibodového manuálu "Pečujeme o Pepu"

6. Od 17.oo do 19.oo hodin provést odchyt, většinou z potoka, jak mají Novákovi "přeskok" v nejužším místě. Voláním "ne-neé" nebo "ty potvoro" a za svistu proutku, který máme s sebou, utíká kocour domů. Když neutíká, házíme po něm padavkama, které máme s sebou. Po 22.oo hod používáme baterku, kterou máme s sebou.

6. Od 17.oo do 19.oo hodin provést odchyt, většinou z potoka, jak mají Novákovi "přeskok" v nejužším místě. Voláním "ne-neé" nebo "ty potvoro" a za svistu proutku, který máme s sebou, utíká kocour domů. Když neutíká, házíme po něm padavkama, které máme s sebou. Po 22.oo hod používáme baterku, kterou máme s sebou.7. Náhradní schovka je A) ve špici pod zlatým deštěm, B) ve špici od posledního rybízu po prádelku pod rybízama, C) od špice po branku pod pivoňkama.

6. Od 17.oo do 19.oo hodin provést odchyt, většinou z potoka, jak mají Novákovi "přeskok" v nejužším místě. Voláním "ne-neé" nebo "ty potvoro" a za svistu proutku, který máme s sebou, utíká kocour domů. Když neutíká, házíme po něm padavkama, které máme s sebou. Po 22.oo hod používáme baterku, kterou máme s sebou.7. Náhradní schovka je A) ve špici pod zlatým deštěm, B) ve špici od posledního rybízu po prádelku pod rybízama, C) od špice po branku pod pivoňkama. 8. Po provedení odchytu může být až do noci v kleci s pitím a křupkama. Domů provádíme transport v košíku (sys.T) nebo ho vláčíme v náručí (sys.M). Doma dostane syrové maso, které jsme si dali ráno rozmrazit (...)

12. V noci neotevírát ložnici, bo bude nasratý, že tam nejsme a mohl by se mstít. On si někam lehne. (tam)

Konečně tu zas někdo píše normálně. Tož já si někam lehnu...

A dobrou noc.

P. S.

Proboha... nemůžu usnout... vidím podprahové signály všude... že si Američani připravovali půdu už dlouho bych ještě dokázal pochopit...

... ale Káťa a Škubánek, to je na mě fakt moc... tomu nemůžu uvěřit...

... Smolíkovi?! I vy, milí Smolíkovi? Měli jste posloužit maďarskému imperialismu?

Wojtyla zmrzačil Bolka i Lolka?!

Ne... to ne... to nemůže být pravda... Princezna se zlatou HVĚZDOU na čele a zneužita k tak odporné propagandě? Jaktože si toho někdo nevšiml!

Dobrou noc! Vezmu si nějaké prášky, snad to zabere...

P. S. P. S.

Ne... v Cimrmanovi néééééé!

Ned Ýkzeh!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám