Hlavní obsah

Bagdád zahalil hustý písečný mrak, celé město je oranžové

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád

Hlavní město Iráku už druhým dnem sužuje písečná bouře. Oranžové šero Bagdád značně ochromilo, život se v něm ale nezastavil. I když ve výrazně nižším počtu, po ulicích se stále pohybují lidé, z nichž někteří se ani nechrání rouškami. Není tedy divu, že jsou pohotovosti plné chroptících pacientů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bagdád sužuje prachová bouře. Všechno je oranžovéVideo: Reuters

 
Článek

Písečná bouře je výsledkem nedostatku srážek, jejichž množství je nyní 30 procent pod letošním průměrem. A zatím se zdá, že se množství prachu v ovzduší zvyšuje.

Zatímco v pondělí totiž ještě fungovalo letiště, v úterý už byly veškeré lety zrušeny. Zavřených zůstalo i mnoho obchodů a po ulicích se přes den pohybovalo i výrazně méně chodců.

BEZ KOMENTÁŘE: Město se ponořilo do oranžové tmy

Ačkoli se to nemusí podle videozáběrů zdát, podle agentury Reuters bouře zásadním způsobem omezila i provoz na silnicích, kde skrz oranžovou mlhu navádějí auta dopravní policisté v ochranných maskách.

Naproti tomu místní nemocnice mají napilno. Pohotovosti totiž plní pacienti s dýchacími obtížemi, mezi nimiž jsou zejména staří lidé.

Písečný mrak by podle lokálních předpovědí počasí měl nad městem zůstat celkem 72 hodin, tedy asi do středy (včetně).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám