Hlavní obsah

Australští nudisté porušili karanténu, kvůli jelenovi se navíc ztratili v parku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tučnou pokutu si vysloužili dva Australané, kteří porušili lockdown a vydali se opalovat na pláž. Unikli by možná i pozornosti policistů, narazili však na jelena, který je při slunění vyděsil natolik, že nazí vzali nohy na ramena, ztratili se v lese a museli si zavolat o pomoc.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Dva muži ze Sydney se rozhodli nedbat na lockdown, jenž uzavřel australské město kvůli indické mutaci koronaviru. Z metropole Jižního Nového Walesu vyrazili podle BBC na opuštěnou pláž na jižním pobřeží, kde se nazí opalovali.

Během slunění je však vyrušil jelen a vyděsil je natolik, že vzali nohy na ramena. „Utekli do národního parku a ztratili se,“ uvedl policejní komisař Mick Fuller.

Zmrzačili sousedovi krásný strom, protože jim vadili ptáci

Koktejl

Nudisté tak byli nuceni zavolat si o pomoc. „Vyžádali si zásah záchranářů a policie, navrch ještě dostali pokutu tisíc dolarů (přes 16 tisíc korun),“ uvedl Fuller na pondělní tiskové konferenci, kde o incidentu informoval.

Museli nasadit vrtulník

Podle komisaře je těžké zasahovat proti hazardérům. „Ohrozili lidi tím, že opustili domov, navíc se ztratili v národním parku a odklonili tak důležité zdroje od jiných operací. Myslím, že by se měli stydět,“ nešetřil kritikou Fuller.

Podle policejního prohlášení objevili policisté prvního třicetiletého nahého muže s batohem nedaleko silnice Lady Wakehurst Drive v Royal National Park, nejstarším národním parku Austrálie.

Sydney se kvůli variantě delta vrací na dva týdny k přísné uzávěře

Koronavirus

Po dalším pátrání, jež zahrnovalo i využití vrtulníku, pak našli i druhého, 49letého muže, který byl částečně oblečen.

Sydney před několika dny zavedlo tvrdý dvoutýdenní lockdown kvůli zmíněnému šíření mutace delta. Znamená to, že lidé mohou opouštět domovy jen v naléhavých případech, jako jsou například nákupy, cesty k lékaři, do školy či do práce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám