Hlavní obsah

Australský štáb napálil svou britskou kolegyni a dal jí do náručí „jedovatého” koalu

Novinky, tcs

Jednomu z poddruhů koaly se říká drop bear (padající medvěd) a je znám tím, že se snadno nechá vyprovokovat k útoku, napadá lidi a má jedovaté tesáky. A kromě toho neexistuje. To však netušila britská zahraniční reportérka Debi Edwardová, ze které si vystřelil její australský štáb během natáčení na Klokaním ostrově. Edwardová si dokonce jednoho takového „nebezpečného“ koalu pochovala – pochopitelně v ochranném oděvu a brýlích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Drop bear je vlastně bratrancem koaly. Jsou ale vlastně docela zlí. Je to něco jako rozdíl mezi psem a dingem,“ pronesl s vážnou tváří do kamery Sean Mulcahy, zatímco australský štáb navlékal lehce vyděšenou reportérku do ochranné vesty a nasadil jí ochranné brýle, aby jí náhodou ďábelský drop bear neublížil.

Mulcahy je pracovníkem Přírodního parku na Klokaním ostrově a s kameramanským štábem žertík vymyslel a svou expertizou mu dodal na důvěryhodnosti. Zatímco Debi stála vedle něj, Mulcahy líčil další jemné nuance, kterými lze „padajícího medvěda“ od běžného koaly odlišit. „Jsou větší, mají delší drápy. Zajímavá věc o jejich tesácích – mají na nich totiž jemný jed,“ vysvětlil Mulcahy s tím, že ho nelze srovnávat s hadím a způsobí většinou jenom podráždění.

Reportérce však vysvětlil, že třetím nejčastějším zraněním turistů v Austrálii je právě zranění způsobené útokem tohoto zvířete. Pak už došlo k samotnému předání zvířete do reportérčiny náruče. „Všichni vypadají, že se toho velice obávají, já se snažím být klidná, protože mi bylo řečeno, že vycítí strach,“ pronesla reportérka, a zatímco držela obyčejného koalu, vysvětlila, že se jedná o velice nebezpečné zvíře.

Když se koala začal zvědavě rozhlížet po okolí, reportérka ho radši zase odevzdala. V tu chvíli jí však došlo, že její kolegové a Mulcahy se netvářili divně proto, že o ni měli obavy, ale že se pokoušeli zadržet smích. „Podělaní Australani,“ smála se Debi a jedním dechem dodala, že věřila všemu, co jí ošetřovatel řekl.

V časech tragédie je humor nejlepším lékem

Nutno dodat, že drop bear není výmyslem zlomyslných kolegů, ale rozšířený mýtus, který patří k australskému folkloru. Drop bear má i svůj vědecký název Thylarctos plummetus a podle legend napadá častěji lidi s cizím přízvukem než Australany.

Požáry už vyhubily 30 procent koalů Nového Jižního Walesu

Svět

„Měl jsem možnost s Debi pracovat několikrát a je to skvělá žurnalistka a úžasná dáma. Nicméně jsem Australan a navíc vyhlášený všivák,“ napsal Mulcahy k videu, které pochopitelně nebylo odvysíláno, ale v sobotu ho zveřejnil na svém facebookovém účtu.

„V časech tragédie a nepřetržitého utrpení je někdy humor tím nejlepším lékem,“ dodal Mulcahy s tím, že video může koalům pomoci, když vyzval všechny, kterým se vtípek líbil, aby přispěli na pomoc právě těmto zvířatům, jejichž populace je požáry notně zdevastována.

Reklama

Výběr článků

Načítám