Hlavní obsah

Australská kapela se zlobí, že její píseň slouží k rozhánění bezdomovců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australská skupina The Wiggles se již více než 30 let věnuje písničkám pro děti. Nyní jí však vadí, že si městská rada v Bunbury vybrala její skladbu k rozhánění bezdomovců. Její píseň Hot Potato se v nekonečné smyčce linula celé dny z amplionů veřejného hudebního pódia v Bunbury, které využívají bezdomovci jako improvizovaný útulek.

Foto: Profimedia.cz

The Wiggles

Článek

Starosta Bunbury Jaysen de San Miguel listu The Washington Post potvrdil, že se nad pódiem nepřetržitě šířily tóny skladby Hot Potato (Horká brambora), ale popřel, že by účelem bylo přimět bezdomovce k odchodu. Kapela nicméně městskou radu vyzvala, aby s přehráváním songu přestala.

„Naše hudba vznikala s cílem přinést dětem a rodinám po celém světě radost a štěstí,“ uvedl v prohlášení mluvčí The Wiggles. „A jsme hluboce rozčarovaní, když se dozvídáme, že je využívána k jakémukoli jinému účelu,“ dodal.

Na pódiu a nedaleké autobusové zastávce táboří desítky bezdomovců, řekla Louise Giolittová, výkonná ředitelka neziskové skupiny Rada Západní Austrálie pro sociální služby. Oficiální činitelé města Bunbury už podle jejích slov vyhnali bezdomovce z tohoto veřejného prostoru během podzimu 2021.

A není to ani poprvé, co ve městě padlo obvinění, že se radní snaží bezdomovce odradit pomocí muziky - v roce 2016 si k tomuto účelu zvolili nepřetržité přehrávání skladby I Go to Rio (Jedu do Ria) od australského písničkáře Petera Allena.

Písněmi Céline Dion terorizují město na Novém Zélandu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám