Hlavní obsah

Australanku na procházce napadl klokan. Skončila s 25 stehy v obličeji

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nedávnou procházku se psem Australanka známá pouze jako Dina jen tak nezapomene. Napadl ji totiž velký klokan, který ji skoro zmrzačil. Po jeho útoku potřebovala žena celkem 25 stehů v obličeji a málem přišla o oko, napsal server CNN. Na zvíře se přesto nezlobí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K útoku došlo nedaleko populární turistické stezky u města Wodonga ve státu Victoria. Dina pustila psa z vodítka a ten začal krátce nato pronásledovat velkého klokaního samce. Žena proto chtěla zasáhnout a svého čtyřnohého mazlíčka chytit, než se mu něco stane. To ještě netušila, že sama bude obětí.

„Neuvědomila jsem si, že jsem byla jen tři nebo čtyři metry od klokana. Teprve pak mi došlo, že začíná panikařit, protože ho napadlo, že na něj útočí z více stran,“ uvedla Dina.

Na poslední chvíli se chtěla otočit, to ji ale klokan napadl zezadu a skopl ji na zem. Poté po ní začal skákat. Žena se snažila předstírat, že je mrtvá a čekala, až útok přejde.

Podstoupila i operaci

Nakonec to skutečně zabralo a klokan odskákal pryč. Dina ale měla celý obličej od krve. Náhodný kolemjdoucí jí pomohl vstát a odvezl ji do nemocnice. Kromě stehů na obličeji musela žena podstoupit operaci nohy kvůli utrpěným zraněním. Přesto, že ji v úterý už propustili, stále má na zádech a rukách viditelné škrábance a modřiny.

Dina ale klokana neviní, byl to koneckonců její pes, kdo ho začal nahánět a útok tak vyvolal. „Nemohl za to. Cítila jsem, že zpanikařil. Soucítím s ním, je to ubohé stvoření,“ dodala.

Podle úřadů mají být lidé obezřetní. Je pravděpodobnější, že se během období sucha klokani vydávají blíže k lidským obydlím, protože hledají vodu a potravu.

Reklama

Výběr článků

Načítám