Hlavní obsah

Australan se vydal na odlehlý ostrov mezi domorodce. Potkal tam i krajana

Australský youtuber se vypravil na „zapomenuté ostrovy“ v jižním Pacifiku, kde navštívil značně izolovaný domorodý kmen. Mezi obyvateli odlehlých ostrůvků však narazil i na dalšího bělocha.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O obyvatelích malého ostrova Kwakéa, jenž se nachází na severní výspě tichomořského státu Vanuatu, se nedá říci, že by o okolním světě vůbec nevěděli. Žijí však způsobem, jenž se téměř neliší od života jejich dávných předků.

Když se tedy mezi ně vydal australský youtuber Brodie Moss, asi se nemusel bát úplně nejhoršího. Zvláště když domorodci už bělocha viděli, ostatně jeden tam s nimi trvale žije. Sice ne přímo na stejném ostrově, ale s domorodci se čas od času setkává. Moss ho označuje jako Bretta a je už třetí generací bílých mužů, kteří v této oblasti pobývají. První, komu místní lidé dovolili s nimi žít, byl Brettův dědeček.

„Nejsou tu žádné obchody, je tu sotva nějaký signál a jíst budeme cokoliv, co chytíme v moři nebo na souši,“ přibližuje Moss situaci na ostrově současnému publiku.

Video ze svého pobytu mezi domorodci zveřejnil Australan na konci měsíce.

Příjezd na ostrov nebyl úplně idylický, protože na záběrech ihned po příjezdu na ostrov je vidět několik mužů, jak tasí luky a šípy.

„Kromě Bretta lidi jako my pořádně neviděli, takže stát se může cokoliv,“ odtušil Moss ještě před přistáním u břehů Kwakéy.

Jednalo se však pouze o eskortu, která netradiční návštěvu dovedla k náčelníkovi. A zatímco do té doby bylo všude plno hluku, když měl promluvit náčelník, všichni ztichli.

Nakonec tedy všichni návštěvníci odjeli z ostrova živí, zdraví. „Byl to jeden z mých nejkrásnějších zážitků. Šílený i trochu děsivý, ale plný pocitů a emocí,“ zářil Brodie Moss nadšením a vynesl závěrečný verdikt: „Zdejší lidé jsou naprosto úžasní.“

Zemřel potomek bohů, truchlí nad Philipem domorodci. Modlili se k němu za úrodu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám