Hlavní obsah

Archeologové tvrdí, že nalezli dům Robina Hooda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SHEFFIELD

Archeologové prý nalezli zbytky domu, ve kterém bydlel sám Robin Hood. Dům se překvapivě nachází v Sheffieldu, přestože se historici dříve domnívali, že hrdina pocházel z vesnice Bolsterstone v hrabství Yorkshire.

Článek

Experti ze Sheffieldské Univerzity začali zkušebním výkopem v oblasti okolo hradu z jedenáctého století. Robin Hood je mýtickou postavou, ale objevitelé věří, že legenda vznikla na základě příběhu syna Waltheofa - Earla z Huntingdonu, který odvážně vzdoroval Normanské invazi.

Waltheof byl otcem Roberta Fitzwaltera, který byl prý lučištníkem, který je dnes znám jako Robin Hood. Jeden z dobrovolníků na archeologickém výkopu, Steve Moxon, řekl: "Tento výkop by mohl mít obrovský historický význam."

Reklama

Související témata:

Související články

Robin Hood řádí v Německu, policie bezradná

Policie v severoněmeckém Hamburku pátrá po skupince výtržníků, kteří se chovají jako hrdinný rek Robin Hood - a stejně tak se převlékají. Excentričtí lupiči...

Výběr článků

Načítám