Hlavní obsah

Angličanovi špatně smontovali kuchyň, náhrady se domáhá s tankem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basingstoke

Třiašedesátiletý Paul Gibbons tvrdí, že mu pracovníci obchodního řetězce Wickes před rokem špatně nainstalovali kuchyňskou linku, ale stále se nemůže dočkat náhrady. Proto se rozhodl před prodejnu v anglickém Basingstoke zaparkovat tank.

Foto: Profimedia.cz

Nekompetentní, samolibý dodavatel kuchyňského vybavení, varuje před firmou Wickes Paul Gibbons

Článek

Naštvaný Paul Gibbons si nechal novou kuchyňskou linku nainstalovat loni v únoru a stálo ho to 25 tisíc liber (přes 730 tisíc korun). Ale záhy se ukázalo, že výrobce ani montéři neodvedli dobrou práci. Pod dřezem se rychle objevila plíseň, skříňky jsou špatně zabudované, povrchová úprava je nekvalitní a jedna zásuvka je tak těžká, že málem přizabila Paulova psa.

Rozhodl se tedy práci i samotnou linku reklamovat, ale dodavatel o tom nechtěl ani slyšet. Po několika pokusech o dohodu tak Paulovi došla trpělivost a rozhodl se k radikálnímu kroku: před prodejnu ve městě Basingstoke zaparkoval tank.

Foto: Profimedia.cz

Paul Gibbons protestuje pomocí tanku

Server KTBS 3 tento tank označuje jako samohybné dělo Abbot z roku 1963 a dodává, že Paul si ho půjčil od známého. Ten jej údajně má víceméně přesně pro takové účely, protože toto vozidlo půjčuje lidem, kteří s ním chtějí někde protestovat.

Před obchodem tank zaparkoval již na konci minulého roku a mezitím se na něm objevilo upozornění, že pokud nezmizí do čtrnácti dnů, bude zničen nebo prodán. Lhůta končí v těchto dnech, ale Paula to z klidu nevyvedlo. Pokud někdo tank odstraní, hodlá se obrátit na policii.

„Nechci žádné vysoké odškodné, chci se jen vrátit tam, kde to loni celé začalo,“ vysvětluje Paul Gibbons, že mu jde pouze o vrácení částky, kterou zaplatil. „Považuji za neslušné, že když mají peníze, a tedy i moc, tak si myslí, že jsou nad zákonem,“ uzavřel Paul s tím, že přistavení tanku je pouze jeho klidným protestem proti velké firmě.

Norský důchodce chtěl probudit Rusy. Diplomatům v noci pustil sirénu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám