Hlavní obsah

Angličan se dvě noci loučil se svobodou, třetí den vyhrál půlmaraton

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Účastníci letošního podzimního půlmaratonu v Bournemouthu asi na tento závod nebudou vzpomínat úplně v nejlepším. Porazil je totiž chlapík, který se dvě noci před startem s kamarády loučil se svobodou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ollie Garrod patří k elitním britským běžcům, kteří se zaměřují na dlouhé a velmi dlouhé tratě. Jeho vítězství z neděle 8. října v půlmaratonu v Bournemouthu se ale z výčtu jeho úspěchů díky nevšední „přípravě“ přece jen vymyká.

Rozlučka se svobodou začala již v pátek, přestože se Ollie důsledně vyhýbal alkoholu, po obě noci protáhl večerku až za hranici, která je na poměry špičkového atleta až skandálně nepřípustná. Serveru BBC se svěřil, že ze soboty na neděli spal před závodem sotva pět hodin.

V závodě to vůbec nebylo poznat, když Ollie zvítězil v dost slušném čase 1:10:01 s více než minutovým náskokem na druhého v pořadí. A to ještě na trati řešil několik problémů. Do vedení se dostal zhruba na 13. kilometru v kopci, který se ukázal být „opravdu hrozný“, a od zhruba 16. kilometru na něj dolehla menší krize.

„Byly tam nějaké gely, takže jsem si říkal, že to bude skvělá vzpruha. Ale dva jsem upustil, a proto jsem se musel vrátit, a třetí gel mi vypadl taky. Takže mě doběhl a měl jsem ho zase v zádech,“ popsal Ollie, jak přišel o nadějný náskok před soupeřem.

Brzy si ovšem vytvořil náskok nový a ten již nepustil. Ve výsledku si tak pochvaloval povedenou přípravu na nadcházející mistrovství světa v ultramaratonu.

BBC v této souvislosti připomíná, že Ollie Garrod je držitelem světového rekordu na ne zcela tradiční trati 40 mil (64,37 kilometru), kterou dokázal zaběhnout v čase 3:45:07.

Bulharský ultramaratonec se zavřel do skleněného boxu, aby pomohl závislým

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám