Hlavní obsah

Angličan fingoval svůj únos, aby mu rodina poslala další peníze na dovádění v Thajsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmačtyřicetiletému Angličanovi se na dovolené v Thajsku zalíbilo natolik, že svůj pobyt několikrát prodloužil. Ale když mu došly peníze, nenapadlo jej nic jiného než zinscenovat svůj únos, aby mu rodina poslala „výkupné“. Nepočítal však s tím, že se do případu vloží policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ian Robbie Day z anglického města Portsmouth na přelomu roku vyrazil za zábavou do známého thajského střediska Pattaya a není divu, že se mu zpátky do chladné domoviny příliš nechtělo. Ale s jeho přístupem, kdy v Thajsku ve velkém holdoval alkoholu a drogám, a velmi pravděpodobně nejen jim, mu brzy došly prostředky.

Obrátil se tak na příbuzné, aby mu poslali další peníze, a v několika případech se jich skutečně dočkal. Ale jednoho dne už rodině došla trpělivost a další mu již dát nechtěli. Proto se Ian rozhodl zinscenovat svůj únos, aby jeho rodina poslala „výkupné“. Roli únosců sehráli kamarádi, se kterými si užíval všech místních radovánek.

Ian se dokonce nechal zbít, aby měl modřiny, a prostřednictvím zpráv, fotek a videí předstíral, že je skutečně ve velmi vážné situaci. Jeho parťáci se pak všude objevovali se zakrytými obličeji a snažili se chovat jako skuteční únosci.

Nikdo z nich však nepočítal z tím, že Ianova rodina oznámí únos britské policii, ta Interpolu a ten zase thajským policistům. Pátrání pak nebylo příliš dlouhé, a jednoho dne tak do jeho hotelového pokoje vpadli ozbrojení muži zákona.

Místo spoutaného a mučeného jej však našli ve velmi dobré náladě, jak si posilněn alkoholem i dalšími návykovými látkami užívá party se svými kumpány, a krátce nato byli všichni zatčeni. Na místě se našly také drogy, revolver a munice, informoval server Bangkok Post.

Vedle nepovoleného držení drog a zbraní byli obviněni také z pobytu v zemi navzdory již propadlým vízům.

Nezdařený únos. Šestiletá holčička zločince pokousala

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám