Hlavní obsah

Angličan čistí bezplatně ulice svého města už 14 let

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PETERBOROUGH

Takového obyvatele by si přálo snad každé město na světě. Čtyřiasedmdesátiletý Philip Winfield totiž již 14 let čistí své město od odpadků. Když mu bylo 60 let, tak odešel do penze. Nečinný ovšem vydržel být pouze několik týdnů a dobrovolně se chopil uklízení města. To, že za svou bohulibou činnost nedostával zaplaceno, mu vůbec nevadilo.

Článek

Philip Winfield zbavil město za 14 let své práce přibližně 200 tun odpadků. Muž, který pracoval 21 let na radnici a pečlivě se staral o chod města, nedokázal s veřejnou činností přestat, a tak se chopil aspoň veřejně prospěšných prací.

Své nové "zaměstnání" bere Winfield ovšem velmi vážně - často vstává už v pět hodin ráno a mnohdy pracuje až do deseti hodin do večera. Starý mládenec průměrně za den naplní pět velkých tašek odpadem, informoval deník Sun.

Dostal vyznamenání

Jeho čtrnáctiletou práci nyní ocení i samo město Peterborough, které se nachází v hrabství Cambridgeshire. Winfield bude vyznamenán prestižním oceněním určeném jen těm, kteří se zasloužili o veřejné blaho města.

"Když jsem odešel do penze, tak jsem nechtěl být osamocený a nudit se. Dávalo tedy smysl snažit se nějak udržet mezi lidmi. U lékaře jsem nebyl již nějakých šest let. A teď když tuhle práci dělám, tak nemohu přestat. Dovádí mě k šílenství vidět ulice špinavé," řekl Winfield.

Reklama

Výběr článků

Načítám