Hlavní obsah

Američtí policisté zatkli vraha 41 let po činu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v americkém státě Indiana zatkla muže, jenž byl podezřelý z halloweenské vraždy v roce 1982. Přijeli si pro něj stylově přesně po 41 letech, tedy o letošním Halloweenu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Clifford Smith byl 24letý muž, jenž v roce 1982 pracoval pro město Seymour, ležící přibližně sto kilometrů jižně od Indianapolisu. Živého jej viděli naposledy v noci 30. října, jeho žena nahlásila zmizení 4. listopadu a tělo našli dva lovci u řeky 1. prosince.

Cliffovi nejbližší byli přesvědčeni, že vrahem byl jeho švagr Ronald Jack Anderson, ale policii se mu vraždu déle než čtyřicet let nepodařilo prokázat. Nakonec pomohly blíže neupřesněné „nejnovější vyšetřovací metody“, a policisté si tak letos 31. října pro Andersona přijeli. Deník The Washington Post s odvoláním na lokální média uvedl, že Smith byl Andersonovým švagrem.

Vlevo Cliff Smith na dobové fotografii, vpravo je Ronald Jack Anderson v současnosti.

Cliffovo tělo bylo nalezeno s jasnými stopami po použití střelné zbraně a policisté tehdy vyhlásili, že pátrají po brokovnici. V roce 2015 případ převzal seržant Kip Main, jenž věděl, že Anderson se v osudný večer nacházel ve stejném domě jako Cliff Smith.

Podařilo se mu ovšem také zjistit, že Anderson v té době manipuloval s brokovnicí, nabil ji a společně s Cliffem odjeli autem neznámo kam. Policie k vyšetřování neuvedla prakticky žádné podrobnosti, ale podle webu The Washington Post se ve zprávě píše, že Anderson krátce po vraždě znovu přijel do domu, aby tam vrátil zbraň a zakryl případné důkazy.

Vrah tak letošní Halloween strávil již ve vazbě a byl obviněn z vraždy. „Jsem rád, že to konečně uzavřeli a bratr může odpočívat v pokoji,“ řekl místní televizi Leonard Smith. Dále dodal: „Vždycky jsme říkali, že to udělal on. Celá naše rodina to věděla.“

Unikal policii 11 let, zradila ho láska k fotbalu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám