Hlavní obsah

Americká politička vykřikla na protestu „Heil Hitler“. Za chybu se omluvila a udělala další

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádnou ostudu si uřízla republikánka Leticia Remaurová kandidující do čela newyorské městské části Staten Island. Během protestu proti protikoronavirovým nařízením totiž nahrála emotivní vzkaz, ve kterém mimo jiné vykřikla „Heil Hitler“. V pondělí přišla s omluvou, která příliš nezabrala. Uvedla totiž, že měla na mysli „Mein Führer“.

Foto: Profimedia.cz

Leticia Remaurová

Článek

Politička se na konci minulého měsíce zúčastnila protestu před restaurací Mac’s Public House, která odmítla uposlechnout nařízení zakazující provoz restaurací a v rámci protestů prohlásila svůj podnik „autonomní zónou“, kde nařízení neplatí.

Remaurová je horlivou odpůrkyní protipandemických opatření, a tak se vydala v rámci své kandidatury protesty podpořit. Nahrála na nich emotivní vzkaz, který posléze zveřejnila na sociálních sítích.

Na nahrávce Remaurová křičí, že se na místě sešla komunita, aby podpořila podnikatele a lidi, kteří jen chtějí dělat svou práci. „Někdy musíš říct: ‚Heil Hitler! To není dobrý nápad poslat mě sem!“ líčila dramaticky politička.

Video pochopitelně vzbudilo ohlas a kritiku. Politička ho sice smazala, ale i tak musela tento týden vysvětlovat, co tím vlastně myslela. Remaurová uvedla, že chtěla použít paralelu s nacistickým Německem. Místo „Heil Hitler“ chtěla říci „Mein Führer‘. Politička chtěla naznačit, že někdy se člověk musí vzepřít.

Zneužití utrpení milionů obětí holocaustu. Židovská obec se ohradila proti žlutým hvězdám odpůrců očkování

Domácí

„Naprosto lituji svých slov,“ sdělila Remaurová deníku serveru Daily news. „Tahle má nešťastná analogie byla přehnaně dramatická a špatná,“ omluvila se. „Ale když se nad tím zamyslíte, v nacistickém Německu, na Kubě, za Mussoliniho to začalo úplně stejně,“ neodpustila si nakonec další špatný příměr.

Reklama

Výběr článků

Načítám