Hlavní obsah

Američanka se od svých 80 let každé desetiletí tetuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gloria Webergová z amerického Michiganu oslaví 2. března sté narozeniny a už s předstihem si nadělila již tradiční dárek v podobě tetování na levé paži. Činí tak v pravidelných intervalech 10 let, a to od svých osmdesáti, píše agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejnovějším přírůstkem Webergové je tetování s nápisem „NY NY 1922“, které znázorňuje místo a datum jejího narození.

Již brzy stoletá žena žila s manželem a svými dětmi dlouhou dobu v okolí Chicaga, kde rovněž v 55 letech získala vysokoškolský titul na univerzitě Chicago State University a kde pracovala jako sociální pracovnice.

Aktuálně Webergová žije ve městě St. Joseph ve státě Michigan, kam se s rodinou přestěhovala před 30 lety.

Když jí bylo 80, rozhodla se pořídit si své první tetování – bohyni symbolizující matku zemi. Druhé tetování přidala o 10 let později, ve svých devadesáti – tehdy si na levou paži nechala vyobrazit sedm hvězd znázorňujících její děti.

Nyní má tetování už tři a věří, že není poslední. „Tetování ve 110 letech? Pravděpodobně bych si nechala vytetovat něco ve smyslu ‚Jsem stále tady‘,“ žertuje Američanka, která pravidelně cvičí aerobik a občas si pochutná na sklence červeného.

„Můj recept je být aktivní. Neustále mít přehled o tom, co se ve světě děje, a to v každém slova smyslu,“ svěřuje se.

Reklama

Výběr článků

Načítám