Hlavní obsah

Američanka se cítí být vlkem, duševní onemocnění odmítá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naia Ōkamiová z amerického Seattlu se cítí být vlkem. Ačkoliv dle svých slov občas vyje, nasazuje si vlčí ocas či uši a ve volném čase tráví čas ve vlčích rezervacích, tvrzení některých lidí, že je duševně nemocná, odmítá, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Vlk obecný. Ilustrační foto

Článek

Osmadvacetiletá Ōkamiová, která je rovněž transgender člověkem (osoba, jejíž genderová identita není v souladu s biologickým pohlavím, které jí bylo určeno při narození, pozn. redakce), se se svým osobním příběhem svěřila v rozhovoru pro podcast s názvem I've Got News For You spadající pod australský zpravodajský web News.com.au.

Japonec utratil statisíce, aby vypadal jako kolie

Koktejl

O tom, že má „duši vlka“ Ōkamiová dle svých slov začala lidem ve svém okolí říkat, když jí bylo 10 let. Poté prý strávila roky hledáním své identity, než se setkala s anglickým termínem „therian“, jenž označuje lidi identifikující se jako zvíře.

„Duchovně a psychologicky se identifikuji jako vlk, ale jsem si vědoma toho, že jsem člověk. Chodím po dvou, mám práci, kariéru. Můj partner je člověk,“ svěřila se Američanka, která občas vyje, nasazuje si vlčí ocas či uši a ve volném čase dobrovolničí ve vlčích rezervacích, aby navázala bližší kontakt se svým oblíbeným zvířetem.

Problémy s duševním zdravím odmítá

Ōkamiová, jejíž příjmení v japonštině znamená „vlk“, se na internetu, ale i v reálném životě setkala s nepochopením a kritikou.

„Existuje spousta důvodů, proč člověka nenávidět. Pokud jsem řekla něco, co tě urazilo, je to pádný důvod mě nemít rád. Jestli mě ale někdo odsoudí kvůli mé identitě, která nikomu neubližuje, tak toho člověka ve svém životě nepotřebuju,“ má jasno. A odmítá i názory některých lidí, že trpí duševním onemocněním.

„Problémy s duševním zdravím se posuzují podle toho, jak ovlivňují váš výkon ve společnosti. Mohou ovlivňovat vaše dovednosti v každodenním životě, vaši kariéru či mezilidské vztahy. Lidé, kteří se identifikují jako „theriani“, se s ničím takovým ale nepotýkají,“ vysvětluje Ōkamiová.

Reklama

Výběr článků

Načítám