Hlavní obsah

Američanka porodila ve stejný den holčičku a vyhrála přes dva miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brenda Gomez Hernandezová ze Severní Karolíny vyhrála dva jackpoty během jednoho dne. Nejprve přivedla na svět zdravou holčičku a o pár hodin později zjistila, že vyhrála v loterii. Šťastná čísla přitom zvolila podle dat narození svých dvou synů.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Americký dolar. Ilustrační foto

Článek

Datum, na které Brenda nikdy nezapomene, je 9. listopadu 2022. Nedlouho poté, co porodila své třetí dítě, se dozvěděla, že v americké loterii Powerball vyhrála sto tisíc dolarů (v přepočtu přes 2,3 milionu korun).

Větší radost ovšem jistě měla ze zdravé holčičky. „Myslím, že mi přinesla štěstí, jsem jí moc vděčná,“ poděkovala Hernandezová své první dcerce.

Doma už má dva starší syny, kteří mají na výhře nemalou zásluhu. Brenda totiž čísla na tiketu zvolila podle jejich dat narození.

Peníze šťastná rodina použije na splacení domu a radost jejím členům nekalí ani skutečnost, že po zaplacení daní jim ze sta tisíc přijde na účet pouze 65 015 dolarů (více než 1,5 milionu korun).

Powerball je velká číselná loterie (podobná Sportce), která se vedle 45 států Unie losuje také v hlavním městě USA Washingtonu a na dvou tzv. amerických nezačleněných územích - v Portoriku a na Amerických Panenských ostrovech.

Na začátku listopadu v Powerballu zároveň padl rekordní jackpot, když si výherce odnesl přes dvě miliardy dolarů, což je v přepočtu téměř 50 miliard korun.

Padl rekordní jackpot v americké loterii, výherce získá 50 miliard

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám