Hlavní obsah

Američanka hrozila bombou v práci přítele, chtěla ho mít dřív doma

Třiatřicetiletá Kayla Blakeová byla zadržena policií poté, co ve čtvrtek ve měste Etna v americkém státě Maine hrozila umístěním výbušnin do jedné z tamních továren a způsobila evakuaci 400 zaměstnanců. Policii sdělila, že chtěla s přítelem, který v podniku pracuje, trávit více času, píše server Portland Press Herald.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Blakeová adresovala policii dva telefonáty. V prvním uvedla, že plánuje umístit výbušniny ve firmě Puritan Medical Products ve městě Pittsfield. V druhém, který následoval asi dvě hodiny poté, mluvila o čtyřech trubkových bombách, které chce položit poblíž jedné z jejích továren.

Nahlášení výbušnin způsobilo evakuaci 400 zaměstnanců a přerušení výroby pro zbytek dne. Vyšetřovatelé, mezi nimiž byli i zástupci z FBI, brzy zjistili, že telefonáty pocházejí ze sousedního města Etna. Když začali vyslýchat tamní obyvatele, Blakeová se k činu doznala.

Rovněž uvedla, že žádné bomby neměla a chtěla jenom docílit toho, aby její přítel, jenž v podniku pracuje, dorazil domů dříve a ona si s ním mohla užít více společného času.

Výroba závodu, který se specializuje na lékařské vybavení, byla obnovena následující den. Blakeová byla obviněna ze zastrašování a byla jí uložena kauce ve výši 1500 dolarů (cca 32 500 korun). Soudce jí rovněž nařídil, aby se držela mimo pozemek závodu a už jej nikdy nekontaktovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám