Hlavní obsah

Američan vsadil na číslo svého účtu, přineslo mu to jackpot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senior z amerického Marylandu věřil číslu svému účtu natolik, že jeho číslice používal v loterii. Nějakou dobu to sice trvalo, ale nakonec to vedlo k úspěchu, když mu tato kombinace vynesla výhru v přepočtu téměř 1,2 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šestašedesátiletý muž z okresu Washington v americkém státě Maryland se rozhodl, že potenciální výhru v loterii spojí s číslem svého účtu. Ve hře Pick 5 proto začal používat číslice z pětimístné sekvence v čísle účtu a vytrvale na ně sázel od února minulého roku.

Štěstí se k němu přiklonilo až 24. září, kdy čísla trefil, což mu vyneslo maximální možnou výhru ve výši 50 tisíc dolarů (1,17 milionu korun). „Na stejná čísla musíte sázet při každém slosování. Kdybych je změnil, tak bych nevyhrál,“ popsal svou metodu při přebírání peněz v ústředí marylandské loterijní společnosti.

Ovšem pokud sázel skutečně na všechna slosování, nemálo peněz jej to také stálo. Hra Pick 5, v níž se v pěti sloupcích tipují čísla od 1 do 9, se totiž losuje dvakrát denně, a ačkoliv lze vsadit jen 50 centů, pro získání jackpotu je potřeba vsadit jeden dolar (přes 23 korun).

I tak jde ovšem pouze o zlomek toho, americký senior s vírou ve vlastní strategii získal. Z výhry mu ovšem podle serveru UPI nakonec mnoho nezbude. Značně neurčitě totiž naznačil, že se bude muset postarat o dceru, a již konkrétněji zmínil, že část peněz použije také na auto pro jednoho z dalších příbuzných.

Čísla, s nimiž muž vyhrál, nebyla uvedena, daný den však byla ve dvou losováních vytažena čísla 26513 a 67161.

Pošťák zachránil koťátko. Přineslo mu jackpot v loterii

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám