Hlavní obsah

Američan v přestrojení za mrtvou matku inkasoval šest let důchod

Novinky, CNN, pst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brooklyn

Devětačtyřicetiletý Thomas Parkin z Brooklynu se šest let vydával za svou již zesnulou, 77letou matku. Systematicky klamal úřady nejen v písemné korespondenci, ale někdy i osobně v ženských šatech a s parukou, aby mohl pobírat důchod a další dávky. Celkem si tak přišel na více než 100 000 dolarů (zhruba dva milióny Kč).

Článek

Parkin byl společně s komplicem  Mhiltonem Rimoloem obviněn z křivopřísežnictví, rozkrádání, spiknutí, padělání a přisvojení cizí identity. Během šesti let podle žaloby získali podvodně 52 tisíc dolarů na sociálních dávkách a dalších 65 tisíc dolarů na dotacích na bydlení od města.

Pokud je porota shledá vinnými, hrozí obviněným až 25 let ve vězení. "Rozběhli několikaletou podvodnou kampaň, která nemá obdoby,"  prohlásil žalobce Charles J. Hynes.

Štěstí se k podvodníkům obrátilo zády 29. května, kdy se Parkin vydával za svou matku, aby prodloužil její řidičský průkaz. Parkina s blonďatou parukou, v červeném svetru a slunečních brýlích zabrala bezpečnostní kamera s polečně s Rimoloem, který se vydával za jejího synovce.

V té době totiž již probíhalo šetření ve sporu o nemovitost, kterou Parkinova matka vlastnila. Parkin v roli své matky vydal prohlášení, které se dotklo třetí osoby, a ta se s obviněním obrátila na soud.

Během vyšetřování vyšlo najevo, že Parkinova matka je už mrtvá. Parkin byl následně dvakrát natočen, jak se za ni vydává. Dokonce souhlasil, že se setká v domě, který byl předmětem sporu, s vyšetřovateli. A schůzka proběhla 11. května v bizarním duchu.  Parkin měl na sobě kromě paruky a svetru i kyslíkovou masku, protože se mu údajně špatně dýchá a nemůže téměř ani mluvit. Rimolo ho opět doprovázel. 

"Držel jsem svou matku, když umírala, a nadechl se s jejím poslední výdech, takže jsem svou matkou," hájil se Parkin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám