Hlavní obsah

Američan s bílým plnovousem po vyloupení banky házel peníze lidem na ulici

Americká policie v pondělí zadržela muže s bílým plnovousem, který ve městě Colorado Springs vyloupil banku. Peníze si ale nenechal pro sebe – bankovky rozhazoval mezi lidi na ulici a volal při tom „Veselé Vánoce”. Ve středu o tom informovala agentura Reuters.

Foto: EPA-EFE/NT, Profimedia.cz

Pětašedesátiletý David Wayne Oliver (na snímku) vyloupil banku. Bankovky pak rozhazoval mezi lidi na ulici a volal při tom Veselé Vánoce.

Článek

Pětašedesátiletý David Wayne Oliver podle policie hrozil ve finančním ústavu Academy Bank, že použije zbraň, pokud nedostane peníze.

S částkou, jejíž výši policie nezveřejnila, následně vyrazil do ulic města a ukradené bankovky rozhazoval kolem sebe.

Santové zpacifikovali útočníka s nožem

Koktejl

„Začal házet peníze z pytle a křičel 'Veselé Vánoce',” popsal událost místní televizi jeden ze svědků. Podle něj lidé část bankovek posbírali a vrátili do banky. List The Denver Post ale uvedl, že se do banky nevrátily „tisíce dolarů”.

Lupiče zadrželi v nedaleké kavárně, kde podle místní televizní stanice KKTV zjevně čekal na policii. Zbraň se u něj nenašla. Kauci soudce stanovil na 10 tisíc dolarů (230 tisíc korun)

Reklama

Související témata:

Související články

Na návštěvě u Santy doma

Finské městečko Rovaniemi leží přímo u polárního kruhu. Zhruba 80 minut dlouhý let z hlavního města Helsinky čeká ty, kteří chtějí na vlastní oči spatřit domov...

Výběr článků

Načítám